Şimdi cilek mevsimi
bu harika tadı mutlaka denemelisiniz

cileklerinizi rondodan gecirip pure haline getirin( Not=Cilekli jolede kullanabilirsiniz
O halde hazır jolenizi tarife gore hazırlayın

Tabanı icin;
2 paket burcak kepekli biskuvi
1 su bardağı fındık
2 yemek kaşığı tereyağ

Uzeri icin;
2 paket krem beyaz peynir
1,5 su bardağı şeker
5 adet yumurta
2 paket sıvı krema
1 limonun suyu

Sosu icin;
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
2 fincan su
1 su bardağı cilek puresi

Kepekli biskuvi ve fındık ufalanıp eritilmiş tereyağ ile karıştırılır. Bu harc kelepceli kalıbın tabanına bastırılarak doşenir.

Krem peynir şekerle cırpılır. Yumurtalar bu karışıma tek tek ilave edilerek cırpmaya devam edilir. Sıvı krema ve limon suyu da eklenip karıştırıldıktan sonra bu karışım kalıptaki harcın uzerine dokulur.

Kek, 170-180 derecelik fırında uzeri kabarıp kızarana kadar pişirilir.

Sos icin de; nişasta, şeker ve su beraber pişirlir. Soğuduktan sonra icine cilek puresi ilave edilirek karıştırılır. Bu sos kekin uzerini kaplayacak şekilde dokulur.

Eğer jole kullanılacaksa kekin ustune jole yayılır

Bu tatlının birgun onceden yapılması soğuması icin iyi olur.