cok lezzetli bi tarif..

Sac uzerinde el acması olarak pişirilmiş kuru yufkalar (1 tepsi icin 6 adet yeterlidir), ceşmenin incecik akan suyunda ilk once 2 tanesi hafifce ıslatılır.

6 adet kuru yufka
yarım kg lor peyniri
1 yumurta
1 bardak sıvı yağ
2-3 bardak sut
corek otu
tuz

dağılmadan tepsiye kırıp kırıp yerleştirilir. yada 2ye 3e de bolebilirsiniz cok kırmanıza gerek yok tepsinin şekline gore). uzerine yağ+sut karışımı gezdirilir. uzerine istenilen malzeme konur. (biz lor peyniri kullandık, arzuya gore ıspanaklı, kıymalı, peynirli olabilir). 3. yufka da aynen ıslatılır hafiften, ve yağlı sut karışımı gezdirilir. bu yağ sut karışımına lorunuz tuzsuz sa tuz da ilave edebilirsiniz.
4. de aynen yapılır, uzerine boreğin malzemesinden konur.
son 5 ve 6. yufkalarda aynı şekilde yapılır.
boreğin en ustune, bol sut+1 fincan sıvı yağ+1 yumurta iyice cırpılır, dokulur. hafif ısıtılmış fırında 175 derecede 20 dakikada pişirilir. (ustune bol corektou cok yakışıyor)
herkese afiyet olsunnnnnnnnn...

Not: bu yufkaları bulmak ve yapmak biraz zor ama genelde koylerde yapılır ve kış icin stok edilir. el yapması olduğundan ve odun ateşinde piştiği icin cok lezzetlidir.

fotoğrafta ekliyorummm...