Merhaba arkadaşlar!
Ekran kartımı CW sebebiyle yolladığım icin birkac gun işlemcimin icindeki HD 4600'u kullanmak zorundaydım. Neyse ki yarın ekran kartımın iadesi yapılacak. Ben de Pazar gunune kadar birkac test yapmak istedim. Forumda buna benzer bir konu buldum fakat fotoğraflar silinmiş. Neyse, oncelikle yarına kadar bir de DOTA 2 test etmeyi duşunuyorum. Şuan iniyor Steam'den yarısı tamamlandı. Eğer yetişirse Metro 2033, Left 4 Dead 2 veya Garry's Mod testi yapmayı amaclıyorum. Bu arada testler Fraps'ın benchmark bolumunden yapılmıştır.
Sistemim:
İntel i5 4590 3.3 GHz
Z97 PC Mate
GSKILL RipjawsX 8 GB Dual Kit Ram
Zalman Z3 Plus Kasa
Zalman 600LX Guc Kaynağı

İlk testimiz League of Legends: Avg: 59.724 - Min: 28 - Max: 73
Ayarlar: Her şey en yuksek, anti-alasing ve karakter ana hatları acık, V-Sync kapalı ve cozunurluk 1440x900.
Yorum: Oyun gayet akıcı hic kasma, donma yok. Zaten cok ağır bir oyun değil.

Orcs Must Die 2: Avg: 51.871 - Min: 1 - Max: 66
Ayarlar: High, V-Sync kapalı ve cozunurluk 1400x900.
Yorum: Bu oyun da cok ağır bir oyun değil. Fakat hoş bir oyun. Yine hic bir donma ve benzeri şeyler olmadı. O 1 fps de buyuk ihtimalle oyun yuklenirken olmuştur.

Goat Simulator: Avg: 46.197 - Min: 9 - Max: 64
Ayarlar: Her şey en duşukte, Field of View 50, V-Sync kapalı ve cozunurluk 1440x900.
Yorum: Oyun belli sahnelerde donma yapıyordu. Orneğin benzin deposunu patlattığımız zaman falan. Onun dışında akıcıydı. Ayrıca eğlenceli.

Just Cause 2: Avg: 38.331 - Min: 14 - Max: 180
Ayarlar: Texture Detail dışında hepsi en duşuk ayar. Texture Detail'i low yapsam bile cok bir şey farketmiyordu. Ben de oyle bıraktım. Aslında farketmesi gerek ama neyse. V-Sync kapalı, cozunurluk 1440x900.
Yorum: Oyun akıcı denebilir. Bazı sahnelerde cok hafif takılmalar olsa da saniye bile surmuyordu.

Far Cry 3: Avg: 27.496 - Min: 11 - Max: 60
Ayarlar: Her şey en duşuk, V-Sync kapalı ve cozunurluk 1440x900. Fakat medium-high ayarlarda da oynayabilir isteyen. Yani ben de 5-6 fps değişti high- medium arası yapınca. Fakat oyle yapınca akıcılık gidiyor fps cok değişmese de.
Yorum: Oyun araba surme ve radio towerları etkinleştirdikten sonra etrafta kamera hızlıca gecerken takılması dışında akıcıydı. Fps duşuk ama akıcıydı. Ben de anlamadım.

Counter Strike: Global Offensive: Avg: 67.025 - Min: 42 - Max: 169
Ayarlar: Shader Detayı ve Keskinliği Yumuşatma Modu dışında her şey full ayar, V-Sync kapalı ve cozunurluk 1440x900.
Yorum: Oyun gayet akıcıydı. Benim icin boyle oyunlarda ani fps duşmeleri istemediğim bir şey olduğundan yumuşatmayı kapadım. İsterseniz onları da acabilirsiniz. Her şeyi fullerseniz 20-30 fps arası belki daha fazla oynarsınız.

Şimdilik bu kadar oyun ekleyebildim. Eğer istediğiniz ve yarına kadar indirip test edebileceğim bir oyun varsa ederim. Fakat Steam kutuphanem pek yok. Yeni bilgisayarı alınca oyun alamadım pek. Durumum yetmedi. O yuzden korsan edebilirim yine de. Her neyse, DOTA 2 eklerim bu akşam. Başka isterseniz soyleyin. Bu arada @ayyıldız™ sen benden Karahan Online ve Silkroad Online test etmemi istemiştin. Fakat bu oyunlarda bu performansı verdiğine gore cok rahat oynatır diye duşundum. Ancak rakamsal bir değer istersen indirip edebilirim. İyi forumlar.