Merhabalar 3-4 hafta once aldığım GS60 Ghost 2PC-461TR'yi inceleyeceğim.

Urunu sanalmarketim'den 4.147 TL'ye aldım.(Urun stokta yoktu aradım getirip getiremeyeceklerini sordum ve kısa sure sonra getirtebileceklerini soylediler,stok actılar 2-3 gun icinde elime ulaştı paketleme ve ilgi gayet guzeldi.)

Marka fanlığım yok tasarım,kalite ve ozellik olarak bu urunu tercih ettim başka arkadaşlar Victor,Monster,Asus,Lenova vb. markaları tercih edebilir.Bu bilgisayarı almasam tercihimi Asus olarak kullanırdım.
Extra FPS testleri yapmayacağım arkadaşlar.

İlk incelemem de hatalarım olabilir,olabildiğince arkadaşların incelemelerinden ornek alarak ve altında sorulan sorulara bakarak yapmaya calıştım.
Yazı biraz uzun oldu o yuzden okumak istemeyen varsa; Urunu tavsiye eder misin; Sorusuna cevabım: Evet tavsiye ederim.

-Teknik Ozellikler

Model : GS60 Ghost 2PC-461TR
İşletim Sistemi : Windows 8.1 64Bit Turkce
Ekran : 15.6" Full HD (1920x1080), Anti-glare
İşlemci : Intel® Core™ i7-4710HQ 2.5GHz İşlemci (6Mb Onbellek, Dort Cekirdek, Maks. Turbo Frekansı 3.50 GHz'e kadar)
Chipset : Intel HM87
Bellek : 8 GB DDR3L 1600MHz
Hafıza Slot : 2 - Maks.16GB
Ekran Kartı : nVidia Geforce GTX860M GDDR5 2GB
Hard Disk Kapasite : 128 GB SSD + 1TB HDD 7200Rpm
Optik Surucu : Yok
Klavye : SteelSeries tarafından sadece oyuncular icin yapılmış Anti-Ghost tuş ozellikli programlanabilir multi-color Arka Aydınlatmalı Klavye
USB 3.0 : 3
Kart Okuyucu : SD (XC/HC)
HDMI : v1.4b
MINI Display Port : v1.2x1
Ses : -Sound by Dynaudio(2Wx4)
-Support 7.1 channel SPDIF output
-Exclusive Audio Boost technology
-Creative Sound Blaster Cinema 2
Mikrofon Girişi : 1
Kulaklık Cıkışı : 1
LAN : Killer E2200 Gb LAN
Wireless LAN : 802.11 ac
Bluetooth : Bluetooth v4.0
Webcam : FHD type ([email protected])
Pil : 6-Cell Li-Polymer (4840mAh 52Wh)
Guc Adaptoru : 150W slim
Boyut (WxDxH) : 390 x 266 x 20.05mm
Ağırlık : 1.96 Kg (Batarya ile)

-Urun kutusu ve Kutu iceriği

Koruması gayet iyi bir şekilde geliyor.Dış kutuya bantlanmış poşet icinde sırt cantası bulunuyor,taşıma kılıfı ise kutunun icinden cıkıyor.Yanında ayrıca birde MSI gaming mouse geliyor kablosu sağlam ve şık,ortalama bir mouse bende Logitech g602 olduğu icin pek kullanmadım.
Ayrıca driverların olduğu cd ve kullanma klavuzu cıkıyor.

-Genel İzlenim

Kasa ve Klavye

Magnezyum kasa kullanılmış,sadece alt kısım ve logo plastik.Derecelendirmem gerekirse 10 uzerinden 7 derdim malzeme kalitesi icin.MSI logosu ışıklandırmalı, gun icinde cok dikkat cekmiyor akşamları karanlıkta farkedilecek şekilde yapılmış parlaklığı.
Kasada parmakizi kalıyor.
Klavye ise bildiğiniz gibi Steelseries tarafından yapılmış daha onceden klavye olarak uzun sure Logitech G710+ kullanmış biri olarak ve soyleyebilirim ki normal bir klavye icin gayet tatminkar bir hissiyatı var ama tabii ki bir mekanik klavye ile yarışacak kadar değil.
Klavye ışıklandırması guzel ama seviyeli değil, sadece ac/kapa ve alttan ışıklandırma yerine G710+ gibi tuşların altından aydınlatma olsa cok daha şık olurmuş.
Tuş konumları ozellikle de Fn tuşu ile olan kombinasyonlar cok iyi secilmiş cok kısa sure icinde alışıyorsunuz.

Ekran, Ses, Kamera, Touch Pad ve Mikrafon

Ekran kalitesi en korktuğum konuydu cunku onceki bilgisayarım parlak Full HD IPS ekran kullanıyordu. Gayet tatminkar bir ekran kalitesi var renkleri gayet iyi diyebilirim yandan bakıldığında bozulma cok az.
Ekran direkt menteşeden başlamıyor biraz daha yukarıdan başlıyor, bu onemsiz gibi gozuksede kullanımda size sunduğu rahatlık gercekten cok iyi.
Ses kalitesi ise gercekten iyi,insanı doyuruyor acıkcası bu kadar ince bir laptoptan boyle bir kalite beklemıyordum.Ayrıca tizler cok başarılı.
Acma butonu ekran kartı devrede değilken mavi, ekran kartı devreye girdiğinde ise turuncu yanıyor.Guclu bir led'e sahip bir acma tuşu ışıklandırmanın kapanması yok sanırım bazen rahatsız edici olabiliyor.
Touch Pad gayet kaliteli ve hoş bir goruntuye sahip, macbooklardaki gibi tek tuş ozelliğine sahip.
Kamera fena değil diyebilirim cok fazla test etmedim.
Mikrofon ise gercekten cok kotu,karşınızdakinin sesini duyması hayli yuksek sesli konuşmanız gerekiyor,belkide sadece bende problem vardır bilemiyorum.

Soğutma, Acılış, HDD ve FPS

Soğutması başarılı diyebilirim wasd sıcak olmuyor ama cok soğukta diyemem soğuk ile ılık arasında diyebilirim oyun oynarken.Oyunlarda kulaklık takmanız gerekiyor ama ses acma sıkıntınız yok ise hoporlorler sesi bastırmak icin yeterli seviyede ses veriyor.
Normal kullanımda CPU 41-46 derece arası, Fan speed ise 2800-3300RPM arasında
Soğutmada bir başarılı nokta ise oyundan cıktıktan hemen sonra fan sesi kesiliyor ve ısıyı hemen yok ediyor.
HDD'den oynadığınız oyunlarda sağ elinizi koyduğunuz yerde HDD ısısını azda olsa hissediyorsunuz.
Ekran kartı soğutucusu 53-55 dereceden sonra devreye giriyor Watchdogs hight ayarlarda 72-76 derece arası gidip geliyor fakat fps bakmadım, akıcılık gayet iyi.
WatchDogs Hight ayarlarda testlerimde 35-45 FPS arasıydı.Ultra ayarda ise 25-32 FPS verdi.
Acılması 8-9 saniye,tum programlar ile birlikte 10-12 saniye arası suruyor.
5400RPM bir bilgisayardan sonra SSD'ye gecmek gercekten insanı farkli bir dunya ile tanıştırıyor, 1TB HDD 7200RPM olması ayrı bir guzellik.

Wireless ise hızlı ve sorunsuz 1.7mb indirme hızını gordum.
Urun ile birlikte gelen yazılımlar kullanışlı ve guzel silmek istiyebileceğiniz bir tek Norton olabilir.
En buyuk eksilerinden birisi şarj girişinin orada fan oluşu bu sebepten dolayı kabloyu oyun oynarken arka taraftan takmak istemıyorsunuz.
Optik surucu yok bu bir eksi fakat artık cd devri bitti en azından benim icin.
Normal kullanımda 11W enerji tuketiyor.
Urun 1.96Kg fakat yanında gelen adaptor hic de kucuk değil.(GTX860M ekran kartı ve İ7 işlemci olunca cok normal)

-MSI GS60 Ve Asus UX31E Karşılaştırması

-Oncelikle belirtmeliyim ki alanları tamamen farklı 2 bilgisayar, karşılaştırmak yanlış olacaktır fakat merak edenler icin bir fikir olsun istedim.
-İnceliği ve hafifliği ile ultrabook tarzında bir oyun bilgisayarı olduğu icin babamın kullandığı Asus UX31E ile ufak bir karşılaştırma yaptım.
-Malzeme kalitesi olarak tartışmasız Asus UX31E ustun 10 uzerinden 10 bir malzeme kalitesine sahip.
-Sessizlik derseniz yine Asus UX31E one cıkyor fan sesi yok adeta, GS60 ise normal kullanımda dahi duyulacak fakat rahatsızlık vermeyecek normal seviyede bir fan sesine sahip.
-Taşınabilirlik ve şarjda da Asus UX31E one cıkıyor gerek kucuk boyutu gerekse 3senedir uzun saatler şarjının gitmesi gercekten iyi.
-İki bilgisayarın adaptorleri arasında ciddi bir boyut farkı mevcut.
-Geri kalan tum alanlarda(Oyun,film,ekran,performans,klavye,aydınl atma,yardımcı programlar ve ses) MSI ustun, saymaya gerek duymuyorum zaten performanslı bir oyun bilgisayarı.
-Yanında gelen taşıma kılıfında; zariflikte Asus, korumada ise MSI one cıkıyor

-Sonuc olarak

İhtiyaclarınızı iyi belirleyip seciminizi yapmalısınız, iki urunde sizi memnun edecek urunler.MSI performans,oyun,film gibi konularda one cıkarken ASUS da iş taşınabilirlik, sessizlik ve malzeme kalitesi ile one cıkıyor.
Eğer oyun oynamıyorsanız GS60 gereksiz bir tercih olacaktır fakat oyun oynuyorsanız ve ince rahat taşınır guvenilir bir bilgisayar istiyorsanız GS60 sizin icin bicilmiş kaftan.

Merak ettikleriniz olursa cevaplayabilirim, inceleme hakkında goruşlerinizi soylerseniz cok sevinirim.