Tavuk Yemeği

Yarım kilo soyulmuş bezelye
2-3 sarı patates
1 havuc
250 gr kıyma veya 1 adet tavuk goğsu
1 buyuk soğan
2 diş sarımsak
3 corba kasığı sıvı yağ
2 corba kasığı salca
İstenilen miktarda tuz
1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
2-3 su bardağı sıcak su



Soğanı ve sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın.

Sıvı yağı tencereye koyup soğanları kavurun.

Soğanlar tam pembeleşmeden once kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Tuzu ekleyin. Soyulmuş ve kup kup doğranmış patatesi, havucu sarımsakları tencereye koyun.

2-3 bardak su ile inceltilmiş salca ve kırmızı toz biberi ilave ederek once 10 dk. yuksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dk. sonra da kısık ateşte 2025 dakika pişirin.