nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...



Tavuk goğsu icin;
1 litre sut
125 gr.margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1,25 su bardağı şeker
1 adet damla sakızlı falım
1 paket sade kremşanti
ustu icin;
250 gr yaş kadayıf
100 gr margarin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker

ilk once yaş kadayıfları elimizle parcalayıp acıyoruz.yağı teflon tencere koyup eritiyoruz.
Eridikten sonra kadayıflarımızı azar azar atıp ustune şekeri ilave ediyoruz.
Kadayıflar altın rengini alana kadar ara ara karıştırıyoruz en son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta tutup alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Tavuk goğsu icinde yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu cıkana kadar kavuruyoruz.
Sutumuzu ekleyip hızlı hızlı karıştırıyoruz.
Unlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakızımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.
Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp icine kremşantimizi dokup mikserle 5 dk. karıştırıyoruz.
Borcamızın altına kadayıfımızın yarisini eşit şekilde seriyoruz uzerine tavuk goğsumuzu dokup tekrar kadayıfla kapatıyoruz.
Donması icin buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
Afiyet olsun...