pratik ve kolay bir tarif.Sabah kahvaltısında yahut kalabalık bir aile icin guzel bir ceşit olabilir

•2 kg ıspanak koku
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•4 baş kuru soğan
•5-6 adet kurutulmuş acı kırmızı biber (yoksa taze de olur)
•5 diş sarımsak
•1 cay bardağı pilavlık bulgur
•1,5 cay bardağı sıcak su
•tuz
•karabiber
1.ıspanak koklerini ayıklayıp sularını birkac kez değiştirerek yıkayın.
2.irice kıyılmış soğanı ve ikiye bolunmuş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.
3.ıspanak koklerni ilave edin ve hic su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin.
4.suyunu salan ıspanaklara yıkanıp buyukce doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın.
5.en son bulguru ve suyu ekleyip, bulgurlar suyu cekene kadar pişirin. servis tabağına ıspanakları alın. (tavayı silkeleyerek) uzerine karabiber serpip servis yapın.