kayseride sikca yapilan ve begenilen ymeklerden bitanesi
hamurunuzu yogurup mayalanmaya birakip bu arada ic harcini hazilayin afiyet olsun
SDC10725
Malzemeler

Hamuru:
* 5,5 su bardağı un
* 1,5 su bardağı kepekli un
* 3 su bardağı +1/4(ceyrek)su bardağı ılık su
* 2/3 paket(40 gr.lık yaş mayanın ucte 2 si)maya
* 1 yemek kaşığı tuz İc Malzemesi
* 250-350 gr.kıyma
* 3 buyuk domates rendesi
* 3 adet buyuk boy carliston biber(veya 6-8 adet yeşil biber)-cok kucuk doğranmış)
* 1 adet buyuk boy kuru soğan(rendesi)
* 3 diş sarımsak(ince doğranmış)
* 2 tatlı kaşığı dolusu karabiber
* 2 tatlı kaşığı dolusu pulbiber
* 1 yemek kaşığı domates salcası
* 1 cay bardağı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ(dilerseniz sıvıyağ yerine zeytinyağ da kullanabilirsiniz)
* tuz
1. Ilık su ve şeker ile mayayı gevşetip eritin.Unları ve tuzu ekleyerek hamurunuzu yoğurun(hamurun yumuşaklığı size fazla gelir ve acamam derseniz cok az ekleyebilirsiniz-ama un eklendikce hamurunuz pişmiş hali sertleşecektir)2 katı kabarana dek uzeri ortulu yaklaşık yarım saat mayalandırın.
2. Bu arada soğanı,sarımsağı ve yeşil biberi yağda kavurun.(yağın yarısı ile)Kıymayı ekleyip kavurun.Domatesi ve salcayı ekleyip kısık ateşte 20 dk. kadar suyunu cektirin.Baharatı ,tuzu,kalan yağı ve 1/2 su bardağı suyu ekleyerek 2 dk. daha pişirin.
3. Buyukce tava veya sacı(aleminyum veya teflondan yapılmış olan tumsek şeklinde yuvarlak tava) ocak uzerine alıp ısıtın.Hamurunuzu unlu zemine kaşık yardımıyla eşit bezeler halinde sıralayın(ben hamurları acarken kepek unu kullandım- daha yumuşak olmasını sağlıyor) Her birini bunlayarak merdane yardımı ile yaklaşık 26 cm capında acıp,harlı ocakta iki yuzlerini de pişirin.
4. Pişen hamurlar sıcakken aralarına sıcak harctan surun.Sıcak servis yapın.
5. Ben hamurlarımı onceden pişirip ust uste yerleştirip,uzerine havlu kağıt serip, bir poşete gecirip, bir tarafta beklettim.(1-2 gun onceden hazırlarsanız,buzdolabında saklayın) harcını da bir gece onceden hazırlayıp dolaba kaldırdım(3-4 gun muhafaza edebilirsiniz) Sofraya oturmadan az once, harcı kaynar hale getirip;hamurları da teflonda bir bir ısıtıp,sıcak harcı surdum.Hemen servis ettim.Bu işlem 5 dk'nızı bile almaz.
6. Eşit dilimlere kesin.Serviste kesilmiş limon ve yıkanmış maydanoz; veya sarımsaklı yoğurt yanında hazır bulundurabilirsiniz.Ne şekilde tuketmek isterseniz.