Kullanılan Malzemeler:
1. Yarım cay fincanı dovme
2. İki su bardağı hazır yoğurt(Ev yoğurdu kullanacaksanız miktarı arttırmalısınız)
3. Bir bucuk yemek kaşığı haspir(Safran)
4. Yarım yumurta.
Hazırlanışı:
1. Dovmeyi iki su bardağı suyla pişene kadar kaynatın.
2. Ayrı bir kapta yoğurt,yumurta ve bir miktar suyu(corbanın yoğunluğunu nasıl istiyorsanız) mikserle cırpın.
3. Bu karışımı kaynamakta olan dovmenin uzerine azar azar ekleyin ve surekli karıştırın.
4. Kaynayınca hemen ateşten alın.
5. Son olarak kepceye haspiri koyun.Corbanın uzerinde tutarak kızdırılmış zeytinyağını da kepceye ekleyin ve corbaya daldırın.En son tuzunu da ekleyip servis yapın
6. .Haspir yoksa nane de kullanılabilir.(Ama aynı tadı vermiyor)
7. Afiyet Olsun