Kısa surede hazırlayabileceğiniz cok lezzetli ve hafif bir pasta.
Vişne yerine istediğiniz herhangi bir meyve kullanabilirsiniz.
Kekin yuksekliğini sececeğiniz tepsi ile ayarlayabilirsiniz. Yuksek bir kek icin kelepceli kalıp, alcak icin ise dikdortgen cam tepsi kullanın.
ZEMİN İCİN:
1 paket burcak biskuvi
50 g margarin veya tuzsuz tereyeğ veya 3 corba kaşığı sıvı yağ
CHEESE BOLUMU İCİN:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 su bardağı suzme inek yoğurdu
250 g tuzsuz lor
UZERİ İCİN:
2 su bardağı vişne suyu
2 corba kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı tozşeker
1/2 kg vişne
Burcak biskuviyi erimiş katı yağ veya sıvı yağ ile robottan gecirip yağlanmış dikdortgen borcama bastırarak yayın.
Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri iyice cırpın.
Şeker iyice eridikten sonra vanilya, yoğurt ve loru ekleyip puruzsuz bir karışım elde edinceye dek cırpın.
Bu karışımı biskuvilerin uzerine dokun ve 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 30-35 dk. pişirin.
Fırından cıkardığınız keki soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde nişasta, şeker ve vişne suyu ile muhallebi pişirin. Muhallebinin piştiğini şeffaflaşmasından anlayabilirsiniz.
Pişen muhallebiye vişneleri de ekleyin ve soğuyan kekin uzerine dokup biraz buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun.