tadı kuşbaşı pideyi anımsatan cook lezzetli bi borek.şiddetle tavsie ederim
1 kilo yufka
ic harcı icin;
1 paket tavuk goğsu
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
tereyağı
tuz,karabiber
başamel sosu icin;
2 kaşık tereyağı
6 corba kaşığı un
2 bardak sut
tuz,karabiber
kızartmak icin sıvıyağ
3 yumurta
galeta unu
tavuk goğsunu cok kucuk parcalar halinde kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
biraz 2 kaşık tereyağıyla ocakta kavuruyoruz.
kırmızı ve yeşil biberlerimizinde icindeki tohumu guselce temizledikten sonra onlarıda ince ince kuşbaşı şeklinde doğrayıp kavrulan tavuk goğsumuzun icine atıyoruz
.biras kavrulduktan sora bir tutam tuz ve karabiberini ekliyoruz.damak zevkinize gore ayarlarsınız artık tuzunu
.iice kavrulduktan sonra ocaktan alıp biraz soğutuoruz.
bu sırada başamel sosumuza başlıoruz.bi tencereye iki uc kaşık tereyağımızı koyup eritiyoruz.unumuzu eklioruz yavaş yavaş ve sutu tabi devamlı karıştırarak yapıoruz bu işlemi.en sonda biraz tuz ve karabiber eklioruz sosumuz.topaklaşırsa mikserden geciriyoruz.biraz koyu olucak kıvamı.
sosumuzu kavurduğumuz tavuğa karıştırıoruz.
yufkalarımızı dorde bolup her parcaya malzememizden bol bol koyuyoruz ve sigara boreği gibi sarıyoruz.
yumurtalarımız bi kaba kırıp karıştırıoruz.
ayrı bi tabağada galeta unumuzu koyuyoruz.
sardığımız borekleri once yumurtaya sonra galeta ununa batırıp ocakta kızartıyoruz.
ve afiyetle mideye indiriyoruz.