Haşlanmış ve soğumuş pilicin kemiklerini cıkardıktan sonra etlerini elinizle didikleyerek iri parcalara bolup, bir karıştırma kabına koyun. Tuzlayın ve biberleyin. Ekmek iclerini derin bir tabağa koyup sut ile ıslatın. İyice ıslandıktan sonra sıkarak sutunu suzun. Ceviz icinin yarısını kucuk bir tencereye koyun. Uzerine istenilen miktarda kırmızıbiber ilave edin. Cok ağır ateşte surekli karıştırarak yağını bırakması icin ısıtın. Isınmış cevizleri cift katlı bir tulbentin icine koyarak kuvvetlice sıkın ve yağını akıtın. Ceviz yağını bir kenarda saklayın. Yağını aldığınız ve kalan ceviz icleri ile ıslanıp sıkılmış ekmeği karıştırıp, robottan gecirin. Tuzunu ilave edip bir cırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek azar azar tavuk suyunu ekleyin. Sosu bir kenarda bekletin (arzuya gore sosa dovulmuş sarımsak ve kırmızıbiber de eklenebilir). Tavuk parcalarının uzerine sosunu dokun ve bir kaşıkla tavukların iyice sosa bulanmasını sağlayın. Cerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. .
Pilic eti (haşlanmış) 500 g
• Tuz
• Taze cekilmiş karabiber
• Kabuksuz beyaz ekmek 2 dilim
• Sut 100 ml
• Dovulmuş ceviz ici 150 g
• Toz kırmızıbiber
• Tavuk suyu tablet 250 ml
En uste de onceden hazırladığınız ceviz yağını gezdirin. Butun ceviz icleri ile susleyerek servis yapın