Urunu GittiGidiyor uzerinden Teknobiyotik satıcısından 134 TL'ye aldım. Toplam 3 adet aldım, 402 TL tuttu kargo ucretsiz. Satın almak isteyenler aşağıdan satın alma linkine ulaşabilirler. Kargo 1.5 gunde elime gecti.
GittiGidiyor – Turkiye'nin Oncu Alışveriş Sitesi Elektronik, moda, kozmetik, ev, ofis, anne & bebek, spor ve daha bircok kategoride milyonlarca urunun satıldığı online alışveriş sitesi GittiGidiyor, bir eBay şirketidir.

Urunun ozellikleri:
93.97 CFM. 3.53mm H2O. 2200 RPM. 35.6 dba. Hidrolik rulman. 40.000 saat calışma omru.
Kutu iceriğinde 4 adet kısa 4 adet uzun vida bulunuyor. Bunun dışında kutudan bir şey cıkmıyor. Bu arada ben uclu set almadım, tek tek aldım.
4 pin guc girişine sahip. Yalnızca dişi 4 pin girişi var. Hem erkek hem dişi bulunan 4 pinli bir fan değil. Kutu icerisinden de coklayıcı cıkmıyor.
ARGB girişinde ise guzel bir detay bulunuyor. Hem erkek hem dişi ARGB başlığı bulunuyor. Yani bu şu demek, 2-3 tane alırsanız birbirine IP gibi dizebilirsiniz. Ben oyle yaptım.
Bende 1 tane ARGB başlığı vardı sadece, 3 fanı da IP gibi dizip o 1 tane ARGB başlığına bağladım hepsini cayır cayır calışıyor.
Kasa icinde goruntusu bu şekilde;
LED aydınlatmaların doygunluğu yeterli seviyede. Cok az bir miktar daha parlak olabilirdi sadece. Renk doğruluğu da cok az bir miktar daha iyi olabilirdi. Kırmızı renkte gordum bu farkı sadece. Kırmızı renk kırmızı ancak cok hafif turuncu karıştırılmış gibiydi.
Ben Lancool II mesh ARGB kasamın ARGB başlığına taktım. Anakartımda ARGB portu olmadığından kasanın onunde bulunan tuşlardan kontrol ediyorum renkleri. Sizin daha cok opsiyonunuz olacaktır.
Bunun dışında fanın ses seviyesiyle alakalı konuşacak olursak 1700 RPM'den sonra kulaklıkta duymaya başlıyorsunuz. Oyundaysanız veya video izliyorsanız pek problem olmaz ama internette takılıyorsanız veya render alıyorsanız biraz rahatsız olabilirsiniz. Ama şunu belirtmek isterim, fandan gelen ses kesinlikle motor sesi değil. Tamamen ruzgar sesi. O yonden sıkıntınız olmasın. Onceki kullandığım XF-12025-SD-W urununde 1400 RPM'ye kadar sorunsuzken 1500-1600 RPM'lerde motor sesi geliyordu biraz.
Fiyatına gore iyi bir performansı olduğunu soyleyebilirim.
Test sonucları (Onceki hali: SE-207 uzerinde gelen 2 adet fan + frost 12 fan)
Prime 95 Small FFTs testi 30 dakika: Ortalama 85 derece. (130W) OCCT işlemci testi 30 dakika: Ortalama 78 derece. (110W) CPU-Z stress 15 dakika: 80 derece. (116W) Test sonucları (Şimdiki hali: 3 adet Air blazer 120r ARGB fan)
Prime 95 Small FFTs testi 30 dakika: Ortalama 80-81 derece. (130W) OCCT işlemci testi 15 dakika: Ortalama 72 derece. (110W) CPU-Z stress testi 15 dakika: Ortalama 75 derece. (116W) Genel olarak 4 derece bir duşuş olduğunu soyleyebilirim. Prime 95 testini baz almak isterim cunku 3 program icerisinde en ağır yuku veren program o. İşlemcinin cektiği W değerlerine bakacak olursanız en yuksek W değeri Prime 95 testinde.
Bu da kasa icerisindeki gorunuşu;
İncelememiz bu kadardı. Okuyan okumayan herkese teşekkurler.