
[COLOR="DarkSlateBlue"]1 adet kabak
-1 adet patlıcan
- 2 adet biber
- 2 domates
- 1 soğan
- 1 kaşık salca
- 1 kaşık tam buğday unu
- 1 su bardağı sut
- 4 kaşık zeytinyağ[/COLOR]
[COLOR="purple"]Kabak ve patlıcanı kup doğrayıp tuzlu suda bekletin. Isıya dayanıklı tencereye 3 kaşık zeytinyağını koyup sebzeleri
kavurun. Salcayı ilave edip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesleri de karıştırın. Kaynadıktan sonra uzerine
biberleri ekleyin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Diğer tarafta 1 kaşık yağ icinde 1 kaşık unu kavurun, sutu
ilave edin. Koyulaşana kadar kaynatın. Tencereye ince bir tabaka şeklinde dokun ve fırına tekrar surun. 10 dakika
daha pişirerek servis yapın.
Şef Ozgur OZKAN[/COLOR]