Telefonu cumartesi gunu vodafone'dan esnek tarife ile satın aldım.
Telefonun Turkiyede satılan modeli Exynos işlemciden gucunu alıyor. Telefonun ekranı 720x1280 yani HD cozunurluktedir. Ayrıca ekran Super AMOLED bir ekrandır. Ekan super amoled olduğu icin renkler cok canlı. Android 4.4.2 ile geliyor.
Herkesin kotulediği fazla bellek kullanımı sadece abartıdan ibarettir. Telefonu aldığım gunden beri tek bir kasma bile gormedim. Apus launcher ile cok daha sade bir arayuze kavuştu. Telefonu ilk aldığımda 24 tane oyun yuklemiştim. Şu an ise 7 beğendiğim oyun duruyor. Telefonda bellek kullanımı benim gorduğum kadarıyla 1.3'u gecmedi. Telefonda 3100 Mah batarya var. Her gun %100 şarj ile okula gidiyorum. Akşam 5 sularında eve geldiğimde şarj %45 civarına duşuyor.
Batarya performansını hic beğenmedim. İnşaallah telefon yeni olduğu icin gecici bir durmudur. Bu yazıyı yazarken bile şarj %94'ten 90'a duştu. Parlaklık otomatik seceneğindedir. Telefonu kullandığım ilk akşam %60 şarj 1-2 saatte su gibi bitti. Sonraki gun eve geldiğimde şarj %25'e duşmuş olarak eve geldim. Bugun ise şarj %45 civarlarındaydı.
Not: Cihaz sabah 7'den akşam 5'e yoğun kullanımda test edilmiştir.
Buradan telefon yeni olduğu icin bataryanın kullanıma adapte olamadığını duşunuyorum.
Kamera konusuna gelelim...
Arka kamera gayet iyi ve guzel cekimler yapıyor ama on kameranın kalitesi gercekten iyi değil. Resim yuklemeyi telefonundan yapamadığım icin resim koyandım.