"Mekreme Et Lokantası Yonetim Kurulu Başkanı Huseyin Karaman, Ramazan ayının inananlar icin manevi fırsatlar sunduğunu belirterek, “Ramazan ayı fakirlerin karnının, zenginlerin gonlunun doyduğu aydır. Bu ayın bizlere sunduğu fırsatları değerlendirirken, oruc dolayısıyla yorgun duşen bedenimizi de bu gunleri kapitalist bir iştahla maddi fırsata donuşturmek isteyen ozellikle merdiven altı firmalara fırsat vermeyelim” dedi.

Ramazan ayıyla birlikte bir cok gıda firmasının, restaurant ve lokantanın bu gunleri fırsatcı bir anlayışla, inananları rencide edecek şekilde kullanabileceğine dikkat ceken Karaman, “Bu istismarlara kesinlikle musaade etmemeliyiz. Manevi hazla ac kalan bedenimizi de gelişiguzel yerlerden doyurmamalıyız” diye konuştu. Mekreme isminin Osmanlıca’da “İzzet-i İkram” anlamına geldiğini belirten Karaman, 1.5 sene once Bağcılar Guneşli’de başladıkları işlerini, kalite, guven, sağlık, hijyen, muşteri memnuniyeti ilkeleriyle markalaştırmayı başardıklarını soyledi.

Mekreme’nin normal şartlarda 400, Ramazan’da ise 500 kişilik kapasiteye ulaştığını belirten Karaman, “İki katlı binamızın ust katında 20 kişilik salonumuz var. Cocuklu ailelerin rahatı icin cocuk oyun salonlarımız, bay ve bayan mescitlerimiz var. Mekreme’nin mutfağı belki de Turkiye’deki restaurantların icinde en buyuğudur, tam 500 metrekaredir. Şu anda Turkiye’nin en buyuk ocağını mutfağımızda kuruyoruz. Bana gore, gıda işi vicdan işidir, insanları sevmek işidir, urettiğin değeri kendi ailene gonul rahatlığıyla yedirebilme işidir. Biz, sağlık, kalite ve hijyenle marka değerinin oluşacağını duşunuyoruz. Personelimizin eğitimini, iletişim becerilerini, muşteri diyaloglarını en ince ayrıntısına kadar takip ediyoruz” dedi.

Mekreme’nin kullandığı etin Trakya Kıvırcık olduğunu, buyukbaşları ise Balıkesir Havran’dan aldıklarını belirten Karaman, “Et yemeklerinde lezzetin standardı, eti iyi işlemek, ayırmak, terbiye edebilmek ve onu iyi servis edebilmektir. Kebabı herkes yapabilir, ama kaliteli ve lezzet boyutu yuksek urunu, ancak ustası ve bu işi iyi bilenler, bir de kaliteli urun kullananlar becerebilir” acıklamasını yaptı. Karaman, Ramazan’a da hazır olduklarını sozlerine ekleyerek, “Biz, sektorumuzde kalite ve lezzet cıtasını yukseltmek icin cabalıyoruz. Bunun icin tum gucumuzle ve becerimizle bolgemizde lezzet ussu kuracağız” dedi. "

En sevdigim lokantalardan birtanesi Mekremedir.Temiz ve yemekleri cok lezzetlidir.Forumdaki hanımlara Tavsiye ederim.a.s