Herkese merhaba bugun sizlerle 1 aydan beri sorunsuz bir şekilde kullanmış olduğum ve fiyatı ve sunduğu ozellikler bakımından alınabilirliği yuksek olan Red Switch'li klavye olan K500 ile karşınızdayım.
Urunu 29 Nisan'da Amazon'dan 415₺ vererek aldım ve 3 Mayıs'ta elime ulaştı.
| Kutu Tasarımı |
Kutusu bence başarılı, cok sırıtmıyor sade ce oz bir tasarıma sahip seve seve odamda sergilediğim bir kutu kendisi.
Kutu acılığı ve iceriği ile alakalı bir fotoğraf paylaşamayacağım cunku ortada buna değecek bir kutu iceriği bulunmuyor.
Klavye ve bilek desteğinden başka bir ek urun cıkmıyor. Switch'leri cıkarmak icin icinden bir aparat gelseydi guzel olurdu ama koymamışlar. Bir sure kullandıktan sonra cok rahat bir şekilde cıkmaya başlıyor tuşlar ancak ilk kullanımda cıkarmak icin can cekiştim.
| Klavye Tasarımı |
Gorunuş itibari ile guzel urun benim hoşuma gidiyor acıkcası, ancak bunu da eleştirmem gerek. Işıkların parlaklığı yetersiz daha parlak olabilirdi, fark ettiyseniz print screen tuşu bir bircoğunun altına ışık az gozukuyor. Ayrıyeten Spacebar'a ışık koyulmuşi oraya bari bir cizgi atsaydınız da gozukseydi boşuna yanıyor orada. Ayrıca bilek desteği gereksiz bence. Tuşlar cok aşağıda kaldığından dolayı kullanmıyorum daha rahat.
Kalitesine gelecek olursak metal değil plastik ama kalın ve kaliteli bir plastik kullanılmış gayet sağlar, temizleme amacıyla eski alışkanlıktan bazen masaya vuruyorum icindekiler duşsun diye hala bir sorun yok.
Gonlunuz rahat bir şekilde alabilirsiniz.
| Switch |
Switch olarak Kailh uretim olan long hui Red Switch'leri kullanmakta. Ses ve hissiyat olarak gayet iyi ancak sert Switch seven biri olarak biraz hafif geldi onun haricinde gayet iyi. Uzerine su doktum yanlışlıkla taş gibi calışıyor.
| kablo ve USB |
Orgu kablo ile geliyor ve yeterince kalın ve sağlam olduğunu soyleyebilirim size. Kolayca bukulup bozulmuyor. Benim kablomun uc kısmında uretim hatasından kaynaklanan bir defo mevcut ama olsun o kadar.
|yazılım|
Yazılımı hakkında pek fazla konuşmak istemiyorum, idare edecek bir yazılım aman aman bir etkisi yok. Sadece oyun modu tuşunun hangi işlevleri devre dışı bırakacağını ayarlayıp efektleri değiştirebiliyorsunuz. Statik kullandığımdan dolayı gerek duymuyorum. Pek başarılı bir yazılım değil benim gozumde.
| eksiler |
Fazlsıyla ağır ve hantal bir urun.
Işık parlaklığı duşuk.
Yazılım uzerinde parlaklık ayarı yapılmaması.
Artılarını saymaya gerek duymuyorum genel olarak iyi bir urun.
|satın alma linki|
LENOVO Legion K500 RGB Oyuncu Klavye GY40T26484

Bu link uzerinden 450₺ gibi uygun bir fiyata alabilirsiniz.
Kayıt (5).m4a ses testine buradan bakabilirsiniz.
@ontheRoonKilled ve @PossibleTurco sunar.
Şansa PossibleTurco 2 gun ara vermiş geldiğinde kapak fotoğrafı yaptıracağım. Yapar buyuk ihtimalle şimdiden teşekkurler.