Urunu satın alabilmeniz icin link: https://www.hepsiburada.com/hp-omen-reactor-optical-16000-dpi-oyuncu-mouse-7zf19aa-pm-HB00000R92L8
Kutu Tasarımı
Kutusunu cok beğendim hem sade hem şık. Siyah kutunun ustunde kırmızı Omen logosu ve farenin ustten fotoğrafı var.
Arkasında ve yanlarda Mouse ozellikleri yer almakta.
Kutu iceriği
Kutu iceriği olarak : Mouse ,garanti belgesi, kullanma kılavuzu, 1 buyuk 1 kucuk Omen logolu Sticker iceriyor.
Fiyat
Mouse'un en can alıcı yeri fiyatı. benim aldığım tarih 24.05.2021 tarihinde beyaz olanı Hepsiburada sitesinde 259 TL.
Fakat ben ilk mobil alışverişe ozel 50 TL kampanyası sayesinde 209 TL'ye aldım.
Onceden alıp iade ettiğim Hp Omen 600'den gelen 209 TL iade parasının ustune 1 kuruş eklemeden bu mouse'a geciş yapmak benim icin cok iyi oldu.
Altta yazacağım ozelliklerinin yanında bu fiyatı gercekten cok ucuz.
Yurtdışı fiyatı Amazon'da 75 dolar civarı olan Mouse Turkiye icin ozel fiyatlandırılmış ve Hepsiburada uzerinden 259 TL'ye satılmakta.
Teknik Ozellikler
16.000 DPI optik Sensor
400 IPS / 50 g hızlanma
1.000 Hz tarama hızı
Optik-mekanik fare anahtarları
50 milyon tıklama omru
Yuksekliği ayarlanabilir avuc ici dayama desteği
Anında DPI ayarlama
2 m uzunluğunda metal kablo
Yaklaşık boyut:122,5 mm (Uzunluk) x 80mm (Genişlik) x 41,6 mm (Yukseklik)
Yaklaşık ağırlık: 160 g/0,35 lbs
Kullandığı Sensor yazılmamış fakat bu ozellikler PMW 3389 Sensorune işaret ediyor.
Mouse malzeme kalitesi Ve Gorunuşu
Farenin malzemesi mat kaplamalı bir ABS plastik. govdesi ise fırcalanmış plastik.
tasarımından da gorduğunuz gibi sağ el kullanımına uygun.
Sağ tarafında bulunan tuş sayesinde avuc ici desteğini kendinize gore ayarlayabilirsiniz.
sol tarafında ise buyuk bir baş parmak koyma yeri ve 2 tane makro atanabilen tuş bulunmakta. parmak koyma yeri gayet guzel . Malzeme olarak kaucuk gibi duruyor.
Scroll tuşunun hemen altında bir adet DPI tuşu bulunmakta. Bu tuş sayesinde 16000 DPI‘a kadar DPI secimi yapmanız mumkun.
Gorunuşu bana gore cok guzel rgb aydınlatması gayet sade ve hoş fakat Rgb logolu aydınlatmayı kullanırken gorememek biraz kotu.
Mouse clicklerine gelirsek onceden kullandığım Omen 600'un mekanik clicklerine gore daha sessiz ve yumuşak.
altta hem click sesleri hem de masaya surtunce cıkardığı seslerin olduğu bir video koyuyorum. masa surtunce cıkan ses bende olmuyor cunku buyuk bir mousepad'im var.
ama sizde yoksa bu sesi goz onunde bulundurun.
Dışarıdan bakınca ust duzey bir Mouse gibi duruyor. Genel anlamda malzemesi kaliteli.
Omen Reactor click sesleri video: https://dosya.co/07akiepccxgh/VID_20...04035.mp4.html
Bu Mouse'u diğerlerinden ayıran ozellikler ne?
Bu Mouse'ta diğerlerinde daha once gormediğim 2 ozellik var. bunlar Reactor'u eşsiz kılıyor.
birincisi ayarlanabilir avuc ici desteği. bunun sayesinde 3 tutuş icin de cok guzel oturuyor. bu destek ilk
kademe yani en altta iken palm grip icin, 2. kademede fingertip grip , 3. kademede ise claw tutuş icin cok iyi.
ikinici ozelliği iste metal kablo. bu kablo mouse'un hem eksisi hem artısı. Artı olarak cok dayanıklı olması.
istediğiniz kadar asılın kopmaz. Eksisi ise rekabetci oyunlarda hantal kalıyor ve masaya surtunce ses cıkarıyor. Bu sorun ben de yok cunku Mousepad kullanıyorum.
Kablo bazen ani donuşler de sizi yavaşlatabilir. Omen 600'de attığım flickleri bunda atamadım mesela. Online oyun oynamayanlar icin ağırlığı goze batmayacaktır.
Yazılım Programı
Windows Store uzerinden Omen Gaming Hub uygulamasıyla bircok ozelliği kontrol edebiliyoruz.
Bunlar : Mouse tekerleği ve Logosundaki Rgb renkler, makro atama, Mouse hertz değiştirme, DPI değiştirme, Yuksek veya alcak kaldırma mesafesini değiştirme.
Rgb aydınlatma icin 3 secenek var bunlar: Color Cycle , Breathing, Blinking. Color Cycle benim de kullandığım renkler arası yavaşca geciş yapıyor.
Breathing bildiğiniz nefes alma modu. Blinking yanıp sonuyor fakat cok daha keskin.
Color Cycle icin 4 tane diğerleri icin 3 tane ozel renk modu var bunlar: Omen Galaxy (sadece Color Cycle icin) Omen volcano, Omen ocean, Omen Jungle.
renk modlarındaki yazan temanın renklerini iceriyor.(jungle yeşil ağırlıklı, ocean mavi gibi)
İstediğiniz renkleri de tekerlek ve logoya ayrı ayrı olarak atayabilirsiniz.
Ek olarak uygulaması uzerin HP Omen temalı duvar kağıtları indirebilirsiniz. Bir de oynadığınız oyunları ve kac saat oynadığınız da
'My Games' kısmından gorebiliyorsunuz.
Macro ve Hz DPI değiştirme
Soldaki 2 tuşa, Mouse tekerleğine, ve sağ click'e makro atayabilirsiniz. isterseniz makrolara gecikme ekleyebilirsiniz.
ek olarak istediğiniz bir yazıyı makro olarak ekleyebilirsiniz.
Ben kullanmadığım icin fazla kurcalamadım. Settings kısmından DPI, Hz ve kaldırma mesafesini ayarlayabilirsiniz.
DPI Indicator ayarı ile o an hangi Dpi'da olduğunuzu renkler ile gorebilirsiniz.
Bu Mouse'u kimler almalı?
Dostlar bu Mouse bence FPS oyuncuları icin pek iyi değil. deneme amaclı CS-GO oynadım biraz.
Mouse ağır kablosu da metal olunca bazen yavaş kalıyorsunuz. benim icin sorun olmadı cunku rekabetci oyunları cok oynamıyorum. Fakat
şunu da belirtmeliyim ki bazen girip birkac el atıp cıkıyorsanız da sizi yarı yolda bırakmaz.
Fakat sadece rekabetci oyunlar icin alırsanız sizi uzebilir. offline oyun oynarken veya nette takılırken gayet iyi.
Elimin uzunluğu 19-20 cm civarı ve cok iyi oturdu. Her ele uygun gibi fakat orta ve buyuk eller icin ideal.
3 kademeli avuc ici desteği sayesinde elinizi gayet rahat ettirir.
Destek sayesinde 3 tutuş icin de ideal olduğu yazıyor sitesinde bu doğru 3 tutuşu da denedim gercekten cok iyi oturuyor.
UYARI: Altta yazdığım artıları ve eksileri kendime gore yazdım.
Yani benim artı olarak gorduğum bir ozellik sizin icin olmayabilir.
Artıları
+TR icin ozel fiyatlandırma
+Metal kablo (benim icin artı)
+Ayarlanabilir 3 kademeli avuc ici desteği
+Kaucuk baş parmak koyma yeri
+Guzel tasarım ve malzeme kalitesi
+3 tutuş icin de uygun
+50 milyon tıklama omru
+Yazılım desteği uzerinden yazı veya normal Macro atama
+Kablosu dolanmıyor
+Yuksek kalite Sensor
+Optik-mekanik anahtarlar sayesinde 0.2 Ms gecikme
Eksiler
-Metal kablo ( rekabetci oyunlarda biraz hantal kaldı)
-Ağırlığı cok fazla (160 gr)
-İnternette okuduğum kadarıyla darbe alırsa avuc ici kısmı catlama yapabiliyormuş
(Emin değilim ama olma ihtimali var.)
-Kullanırken Rgb logo gorunmuyor
-Kablosu masaya surtunce ses cıkarıyor( Mousepad kullandığım icin bende olmadı)
Sonuc
Dostlar fiyatına kesinlikle değecek guzel bir Mouse. Arada bir online oyun girince sizi yolda bırakmaz ama surekli oynayacak arkadaşlar icin uygun değil.
Gerek malzeme kalitesi gerek sunduğu ozellikler ile HP Omen Reactor şuan icin fiyatının en iyilerinden. Alacak arkadaşlar gonul rahatlığıyla alabilir.
İncelememi okuduğunuz icin teşekkur ederim.