Merhaba, bu ara belirli sitelerde bu kulaklığın normal fiyatının cok aşağısında olduğundan (569 TL) dolayı herkes bu kulaklığı araştırıyor ve almak istiyor. Bu incelemede teknik detaylara fazla yer vermeyeceğim. iCUE yazılımı, tasarım, mikrofon, ses seviyesi ve belirli ayarları size gostereceğim. Teknik detayları zaten kutunun ustunde veya internette bulabilirsiniz. Kameradan dolayı kusura bakmayın

Dış Gorunuş: Kulaklığın tasarımında BMW markasının tasarımcıları yer alıyor. Bazı resimler;

Hissiyat: Bundan onceki kulaklığım olan Corsair HS35'e alışmam 1 hafta surmuştu. Kulaklarımı acıtıyor, 5 dakikada bir kulağımı nefes aldırıyordum. Bu kulaklıkta oyle bir durum olmadı. Cok rahat, ele alındığında kaliteliyim diyor Ayrıca kulaklık pedleri donebiliyor.

Kablo Kalitesi: Kablosu 3.5mm değil USB. RGB ve ses icin tek kablo. Kablosu orgu yapıda ve biraz daha kalın olsaydı harika olurdu. Corsair HS35'e gore kablosu hem daha ince hem biraz daha kalitesiz. Yeşil olan kablo HS35'e ait.

Kulaklık Kısayolları: Kulaklığın uzerinde mikrofon acma kapama tuşu var. Bastığınızda "mic on veya mic off" sesi gelecektir (bu sesi kapatmayı kurulum kısmında anlattım) Bastığınızda kırmızı yanıyorsa kapalıdır. Ayrıca mikrofonu yukarı kaldırdığınızda mikrofon kapanacaktır, geri acmak icin tekrardan aşağıya indirin. Ses tekerleği tuşu sonsuza kadar donmuyor. Ortasındaki tuşa bastığınızda ekolayzer ayarları arasında geciş yapıyorsunuz.

Kurulum (onemli): Kulaklığı bilgisayarınıza bağlamadan once sorun yaşamamak icin realtek audio consoleyi varsa kaldırın. Ne olur ne olmaz. Arama yerine "aygıt yukleme ayarlarını değiştir" yazıp acıyoruz. Alttaki secenek olan hayırı işaretliyoruz. Tarayıcıya corsair icue software yazarak surucuyu indiriyoruz ve kuruyoruz.

iCUE: Surucuyu kurduktan sonra karşınıza bazı renk modları ve kulaklığın kendisi cıkacak. Buradan bazı renkleri secebilirsiniz, bunlar hazır ayarlar. Kulaklığa tıkladıktan sonra solda ekolayzer ayarları, renk ayarları ve cihaz ayarları var. Işık ayarlarına hic girmeyeceğim, orasını siz kurcalarsınız Ekolayzer ayarlarında hazır gelen ayarların hepsi kotudur. FPS modu rezalet. En azından bana oyle geldi Sol alttan 7.1 ayarını acıp kapayabiliyorsunuz. Auto audio repositioning ayarı ise sesleri daha anlaşılır yapıyor diyorlar fakat ben fark goremedim. Mikrofon sesini buradan ayarlayabilirsiniz. Sidetone ise siz konuşurken cok az olarak kulağınıza sizin sesinizi veriyor, bunu da buradan acıp kapatabilirsiniz. Şuan kullandığım ekolayzer ayalarını detaylı olarak vereceğim. Şuan onden gosteriyorum. Kulaklık kısayollarında size bahsettiğim "mic on, mic off" seslerini kapatmak icin device settingse girip voice promptsu kapatmak. Ayrıca device settings yerinden kulaklığın ışık seviyesini azaltıp coğaltabilir, yazılım guncellemesini yapabilirsiniz. Yukarıda yer alan dashboard kısmına sistem ozelliklerinizi koyabilirsiniz.

Detaylı ekolayzer ayarları: Ekolayzer ayarlarını kulağıma en iyi gelecek şekilde ses seviyesi 80'de iken deneyerek hazırladım. Ayrıca valoranttaki ses ayarları da bu şekilde. Unutmayın ses seviyesi 80.

32. kanal: +1 dB
64. kanal: +1 dB
125. kanal: +1 dB fakat 32. ve 64. kanala gore 0 dB'ye daha yakın.
250. kanal: +1 dB fakat 32., 64. ve 125. kanala gore onlardan biraz daha ustte.
500. kanal: +2 dB
1k. kanal: +4 dB
2k. kanal: +8 dB
4k. kanal: +8 dB
8k. kanal: +12 dB
16k. kanal: +12 dB

Dosya Ekleri Screenshot_2.png 61,4 KB · Goruntuleme: 143