Bugun sipariş verip elime ulaşan ve pek de bilinmeyen bu modeli sistemime takıp test ettim. Amazon'dan indirimle 170 TL'ye geldi, stokta an itibarı ile 2 adet daha bulunuyor.

ARCTIC Freezer 7 X Intel/AMD PWM İşlemci Soğutucu (ACFRE00077A) : Amazon.com.tr: Bilgisayar ARCTIC Freezer 7 X Intel/AMD PWM İşlemci Soğutucu (ACFRE00077A) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr

Urunun kutusu bu şekilde. Termal macun surulu şekilde geliyor bu artı puan, icinde Intel sistemler icin ayrıca takma aparatı da mevcut. Sitesinde ve satılan yerlerde tum bilgileri, boyutları ve gorunuşu olduğu icin fotoğrafla ve detaylara cok girmiyorum. 6 yıl garantisi olduğu kutusunda da yazıyor.
Surprizbozan

Kasaya monte ettikten sonra bu şekilde gorunuyor. Siyah fanlıları olsa da ben bulamadım. Neyse ki beyaz fan pek dikkat cekmiyor. Tahmin ettiğimden daha hafif bir soğutucu ama malzemesi kaliteli duruyor, tek fanlı bir soğutucuya gore de oldukca geniş. 4 adet bakır borusu var, takmak biraz uğraştırıyor her kule tipi soğutucu gibi. İşlemcinin yuzeyini tamamen kapatmıyor ama yeteri kadar alanı kapladığını soyleyebilirim.
Surprizbozan

Testini yaptığım işlemci Ryzen 3 3300X bir onceki fan ise birinci nesil Ryzen'ların bakır tabanlı AMD Wraith Spire modeli.
Surprizbozan

İşlemci yuku biraz ağır olduğu icin ilk testi Cyberpunk 2077 ile yaptım sonra da Valorant ile test ettim.

Ryzen 3300X CBP acık
Cyberpunk 2077: Wraith Spire 71 derece - Arctic X7 65 derece
Valorant: Wraith Spire 69-70 derece - Arctic 63 derece

Ryzen 3300X CBP kapalı 1.3v 4300Mhz
Cyberpunk 2077: Wraith Spire 66 derece - Arctic X7 62-63 derece
Valorant: Wraith Spire 65 derece - Arctic 59 derece

AIDA64 ile CPB acık olarak 5 dakikalık stres testi;
Wraith Spire

Arctic X7

Ozellikle sessizliği ve oyunlarda CPB acık halde bile ideal sıcaklıkları benim icin ideal seviyede. 3300X gibi 4+0 CCX ile yuksek frekanslara kolaylıkla cıkabilen bir işlemciyi kontrol altında tutabilmesini başarılı buldum. En guzel ozelliği gercekten cok sessiz olması 2000 RPM'e cıktığında bile hafif bir uğultudan fazlası duyulmuyor. İndirimi devam ederken cok fazla test yapamadım umarım yeterli bir inceleme olmuştur.
@SepuLtura -ẞ- @Uchiha Shisui @Ragnarock492 @recepBaltaş'ıSevenİnsan @def2easy06