193 cm 90 kiloyum. Gunumun 8-10 saati bilgisayar başında geciyor. Arkama sıkca yaslandığımdan dolayı daha once sıradan plastik sırt bağlantılı ofis koltuğum kırıldı.
Koltuk Kargosu ve İceriği
Kargo tam olarak sitede yazılan tahmini kargolanma tarihinde kargoya verildi. Başta basic paket aldım ancak sonradan pro pakete yukselttim. Bu sebepten olsa gerek pro paketin icinde gelen kol destek pedleri (koltuğun alındığı tarihte şirket ellerinde 4D kol kalmadığından 3D + kol pedi yolluyordu) unutulmuştu. Geri bildirim ardından aynı gun onlar da kargoya verildi. Kargo kutusu orta derece yıpranmış halde geldi ancak bu kargo şirketiyle alakalı olsa gerek. Koltukta bir hasar oluşmamıştı. Kutu icerisinden koltuğun ayağı, tekerler, amortisoru, koltuğun oturulan kısmı, sırt kısmı ve bir poşet icerisinde vidalarla birlikte bir tarafı alyan anahtarı bir tarafı tornavida olan alet cıkıyor. Ben kurulum istemediğim icin yukarıdaki parcalar halinde geldi.
Kurulum
Kurulum aşamasında tekerlekleri takarken biraz zorluk yaşadım. Kırılacak cekinmesi yaşamadan bastırdığınız takdirde tekerlekleri monte edebilirsiniz. Onun dışında Youtube'da bulunan kurulum videoları ve kutu icinde cıkan alet koltuk kurulumu icin yeterli.
Rahatlık ve Genel Goruş
Bu koltuğu kullanmadan once boyuma uygun olmayan bir koltuk kullanıyordum. Bu koltuk sebebiyle oluşan sırt ağrılarım artık oluşmuyor. Koltuk benim boyum icin cok az kucuk ancak doğru eğim ve sırt eğimi ayarı ile bu fark ortadan kalkıyor. Koltukla birlikte gelen sırt ve kafa yastıkları iş goruyor. Vucudunuza doğru ve gerekli desteği sağlıyorlar. Koltuk ilk geldiğinde kollarındaki plastik kısım koku yapıyordu 2 gun icinde gecti. Kol plastiğinin cok kaliteli olduğunu soyleyemem. Bu fiyat bandında bağlantı noktası daha sağlam bir kol daha iyi olabilirdi. 3D kol sizin isteğiniz dışında asla ileri geri gitmiyor. O yuzden 4D kolda bulunan kilide ihtiyacınız olmayacaktır. Bu sebeple 3D + kol pedi tercih etmenizi oneririm. Koltuk rengini jet black secmiştim, ancak rengi sitedekiyle aynı değil. Ben siparişi verdiğimde bu durumdan haberdardım. Kendi sitelerinde bulunan bazı yayıncıların sponsorluk kodlarını girerek 200 TL'lik indirim sağlayabilirsiniz. Hawk markasının fabric modelini almak konusunda ikilemde kalmıştım ancak her iki markanın da sitelerinde bulunan oturma kısım yuksekliği benim icin belirleyici taraf oldu. Bazı yerlerde okuduğum, koltuğun keten olması sebebiyle sert olacağı duşuncesine katılmıyorum. Koltuk benim icin yeterince yumuşak. Keten olduğu icin de terleme yapmıyor. Butceniz varsa ve ihtiyaclarınızı karşılayacağını duşunuyorsanız gonul rahatlığı ile alabilirsiniz. Koltuğun fotoğraflarını da bırakıyorum.