1. Ozelliklere genel bakış.
2. Diğer ozellikler icin kaynak.
3. Dış gorunuşe genel bakış.
4. Performansa genel bakış.
5. Kişisel yorumlar.
6. Bitiş.

Fiziksel ozellikler: / Teknik ozellikler:
2400X1080 cozunurluk. / GPU Modeli: Qualcomm® Adreno™ GPU 610 at 950MHz.
409 PPI piksel yoğunluğu. / CPU Hızı: 2GHz'e kadar.
600 nit en yuksek parlaklık. / CPU Cekirdekleri: Sekiz cekirdek.
6.43 inc ekran. / CPU: Qualcomm® Snapdragon™ 662.
%90,8 ekran / govde oranı.
1.60 mm kenarlık genişliğ.
Diğer tum ozellikleri detaylı bir şekilde gormek icin: Tum Ozellikler (Bu incelemede teknik acıdan sizi cok sıkmak istemiyorum.)
Dış gorunuşu değerlendirerek incelemeye başlayalım.
- Telefon, 2 renk seceneği ile bize sunuluyor. Prizma Siyahı ve Gece Mavisi. Renkler gercekten cok şık duruyor. Benim elimdeki model Prizma Siyahı, fikrimce gercekten cok hoş olmuş.
- Neredeyse cercevesiz diyebileceğimiz ekran, cok net ve guzel bir gorunum sunuyor. Telefonu kullanırken kaliteyi hissediyorsunuz. Ayrıca Amoled ekran ile, ekrana gomulu parmak izi ozelliğinden faydalanabiliyoruz.
- Fiziksel tuş barındırmayan A74, bize gayet konforlu bir deneyim sağlıyor.
- On kamera, ekranın tam da sol ustunde bir puruz gibi gozukuyor olsa da, gozunuz alışıyor ve sanki oradan kayboluyormuş gibi geliyor. Oyunlar ve programlara gore kameranın gorunurluğu değişiyor, el ile de ayarlayabiliyorsunuz.
- Arka tarafa gelecek olursak, telefon ondeki zarif ve şık tasarımını arkada da surdurmeyi başarıyor. Kameralar bir butun halinde sade ve şık duruyor.
- Sağda guc, solda ses acma ve kısma tuşları bulunuyor. Normalde biraz ustte olmasına alıştığım bu tuşlar, A74'te neredeyse ortada. Kullanımı rahat.
Performans yonu ile de bizi uzmeyecek A74'un, derinlerine iniyoruz. Performansa genel bakış:
- Telefonun işlemcisi olan SD662, mudavimlere nazaran biraz gucsuz kalıyor. Fakat ben PUBG Mobile vs. oynamak istiyorum, iyi fotoğraflar cekeceğim ve ucuz olsun diyorsanız, gercekten size gore bir telefon olabilir. Gerci kime gore ucuz, orası tartışılır..
- On ve arka kameralarda 1080P 30FPS videolar cekmeye imkan tanıyor. Fakat 60FPS olmaması, bir puan kırmama neden oluyor bu kısımda.
- Telefonun işletim sistemi ColorOS 11, gercekten harika. Hic eksiklik yok denebilir. Sade, zarif, kullanışlı..
- 4GB RAM'i olan A74, ayarlardan bize 1/2/3GB RAM ekleme fırsatı sunuyor. Bunu yeterli depolama alanı olduğunda yapabiliyoruz, guzel bir ozellik.
- 128GB hafızası olan telefon, size bircok fotoğraf, oyun, video vs. depolama fırsatı sunuyor.
- Bataryası ve şarj sureleriyle beni cok şaşırtan A74, 30 dakikada %50+ şarj olabileceğini iddia ediyor, ve gercekten de bunu yapıyor! 5000mAh/19.35Wh bir batarya ile bizlere sunulan telefonun pil performansı oldukca iyi.
- Oyun oynarken bize oldukca kolaylık ve performans sağlayan Oyun Alanı uygulaması ile, oyun oynarken performansı Dengeli, Guc Tasarrufu ve Performans modları ile değiştirme imkanımız oluyor. Ayrıca buradan bildirimleri ve aramaları kapatabiliyoruz. Gelen mesajlar ve bildirimleri kayar bicimde ekrana getirmemizi de sağlamakla beraber cok sevdiğim bir uygulama oluyor kendileri.
Kişisel yorumlarım:
- Bircok incelemede işlemcisi gucsuz vs. yorumlar ile karşılaşsam da, bence telefona yeterli gelmiş. Artan fiyatlar yuzunden ederinin bir tık ustunde de olsa fikrimce alınabilecekler listesine eklenebilecek bir telefon.
- 30FPS videolar cekmesi buyuk bir dezavantaj A74 icin.
- Telefon kolay kullanımı ile gercekten beni icine cekti.
Sonuc olarak, orta segmentte gercekten guzel bir tercih olabilir A74. Alınabilecek bir telefon olduğunu duşunuyorum. İncelememi okuduğunuz icin teşekkurler. Buradan, daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Genel puanlamam: 7/10