Bazılarınızın bildiği uzere şebeke elektriğinden kaynaklı bir sorun yuzunden maalesef PSU, Anakart ve HDD yandı bilgisayarımda. Bu yuzden yeni parcalar almam gerekmişti. Bu parcalardan birisi de anakart olan MSI B550-A Pro modelini, kutu iceriğini ve kargolanmasını gostereceğim size. Almak isteyen arkadaşlar olursa bir faydası dokunması amacıyla. Urunu Vatan Bilgisayar'dan gece indirimleri sayesinde 890 TL gibi bir rakama almıştım. Normal fiyatı 1100 TL civarlarındaydı o sıra. Vatan Bilgisayar benim cok tercih ettiğim bir firma olmasa da indirimi yuzunden kendisini tercih ettim. Urunun uretici firma linkini de bırakıyorum aşağıya, daha net incelemek isteyenler icin.
B550-A PRO Inspired from architectural design with the extended heatsink for having better thermal solution; Lightning fast PCIe 4.0, high speed USB 3.2 Gen 2 solution, Core Boost, DDR4 Boost, Lightning Gen4 M.2 with M.2 Shield Frozr

Kargo ve Kutu:
Urun başka kutu icine koyularak gonderilmiş. Bu hem koruma acısından hem de urunun kutusuna kargo etiketi vs. yapıştırmamaları konusunda iyi bir şey. Sonra urunu kutuyla satmaya kalksak bu sefer sorun olabiliyor. Urunu bana UPS kargo ile gonderdiler. Biraz gecikti acıkcası. Bir gunde gelebilecek mesafeyi araya pazar gunu girmesiyle beraber uc gunu buldu acıkcası. UPS, cok yaygın olmamasıyla alakalı bu gecikme gerci ama olsun.
Surprizbozan: Kargo Kutulaması
Kutu ve Kutu İceriği:
Urunun kutu iceriği aşağıdaki gorsellerde bulunuyor. İcinden cıkan sticker haricinde cok da farklı bir beklentim yoktu acıkcası. Fakat urunun kutusundaki emniyet bantı yoktu. Bu konuda Vatan Bilgisayar beni şaşırtmadı. Boyle konularda maalesef biraz şupheli bir firmadır kendisi. Fakat aynı Vatan Bilgisayar bu sefer de beni statik poşetin olmasıyla şaşırttı
Surprizbozan: Kutu ve Kutu İceriği
Malzeme ve Kalitesi:
Urun, ilk kutudan cıkardığınızda ağırlığı ile zaten kalitesini biraz gosteriyor. Yani bazı anakartlar gibi montajlarken ozellikle guc bağlantıları ve RAM montajı gibi konularda o kadar fazla esnemiyor. Sitesinden baktığımda kalınlaştırılmış bakır PCB kaplama kullanıldığı yazıyor. Bunun bir faydasının da ısı atımı konusunda faydalı olması. Bunun yanı sıra beğendiğim noktalardan birisi de PCI-Express yuvasının malzeme kalitesi. Steel Armor denilen bu kaplama sayesinde bukulme ve hasar gibi sorunların onune gecilmiş. Anakartta ayrıca M.2'nin soğutulmasına yarayan Shield Frozr bulunuyor. M.2 SSD'nin soğutulmasına katkıda bulunuyor. Bunu ilk alırken farketmemiştim sonradan olduğunu gordum bu arada
Urunde 6 adet kasa fan yuvası bulunuyor. Bu baya iyi bir şey bence. Boşuna kablo coklayıcıya gerek kalmıyor. 1 adet RGB ve 2 adet adreslenebilir RGB yuvası bulunuyor. 6 adet SATA girişi bulunan anakart, kolay kablo erişimi demiş burada fakat o kadar da kolay değil. Anakart ATX formatında olduğundan dolayı bu SATA girişleri cok dip bir noktaya denk gelebiliyor. Dikkatli olmak gerekir.
Cok oyle tek tek butun bağlantıları sayıp kafanızı bulandırmak istemiyorum zaten urunun orijinal site linkini de attım. Detaylı incelemeyi oradan da yapabilirsiniz. Ben genel hatlarla geciyorum şu an.
Surprizbozan: Anakart
Yalnız anakart elime ulaştığında bir şey dikkatimi cekti. CPU yuvasının koruyucu plastik kapağı yoktu. Daha onceki kullandığım AMD anakartlarda bu kapak mutlaka olurdu. Urunun kılavuzunda da bu kapağı gosteriyordu sanki. Acaba Vatan Bilgisayar mı yine beni şaşırtmadı yoksa bu urunde zaten oyle bir kapak mı yok bilemedim.
Değerlendirme:
Urun her şeyden once malzeme kalitesiyle kendini gosteriyor diyebilirim. Shield Frozr, Steel Armor gibi artı ozellikleriyle de kendini bir tık one atıyor bence. Heatsink soğutması da guzel ama işte CPU ve RAM montajı icin mutlaka kontrol edilmesi lazım diye duşunuyorum. Almadan once yani. 6 adet sistem fan yuvası, 2 adet ARGB, 1 adet RGB ve ayırca CPU soğutucu pompa bağlantısı olması bence gayet yeterli ve başırılı. 6 adet SATA yuvasının kolay bağlantı imkanı dediğim gibi cok da kolay değil bence. Biraz kor noktaya duşuyor ve uğraştırıyor. Garibime giden konulardan birisi de BIOS. BIOS guncellemek icin USB belleğe sadece BIOS dosyasını atarsanız M-Flash biraz sacmalıyor. Sadece dosyayı koyduğunuzda sistem onu tam belirleyemiyor ve N/A ibaresi cıktığından tıklayamıyorsunuz. Eğer atıyorum yanında gelen metin belgesiyle beraber koyarsanız menuden secerek dosyayı gormesini sağlayabiliyorsunuz. Bana acıkcası sacma geldi. Bu yuzden BIOS'u son surume guncelleyemedim ve uğraşmadım sonrasında da
Sonuc olarak genel hatlarıyla 1000-1100 TL bandında gayet başarılı bir anakart bence. Cok da sıkmadan elimden geldiğince kargosundan elime ulaşıp montajına kadar genel bilgiler vermek istedim size. Umarım faydası olur
Herkese iyi sosyaller