Merhaba, bugun sizlerle birlikte PF360'ı inceleyeceğiz. Hepinizin bildiği, Technopat'ta ve diğer forumlarda sıkca onerilen bu urunu hoşuma gittiği icin ben de almak istedim. Urunu Teknobiyotik'ten 1200 TL'ye satın aldım. Normalde Lian Li Galahad 360 alacaktım ancak 2 haftadır Gaming Gecesi bekledim ve gelmedi, ben de artık bir şey almam gerektiği icin PF360 aldım ama istemeyerek almadım, sadece onceliğim değildi.

Urunun icerisinden 3 adet Silverstone Air Blazer 120R kasa fanı cıkmakta. 1 adet 4 pin 1 adet erkek ARGB ve 1 adet dişi ARGB başlığı bulunmakta.
Urunun icerisinden 1 adet sıvı soğutmaya ait kontrolcu cıkıyor. Benim kasamda ARGB kontrolcu olduğu icin bunu kullanmadım ama isteyen kullanabilir eğer anakartınızda ARGB portu yoksa. ARGB portunuz varsa gerek yok kullanmayın.
Pompa kablosunun bağlantısı da 3 pin 5V ARGB header ile yapılıyor ve onda da hem dişi hem erkek başlık var. Hem erkek hem dişi ARGB başlığının avantajı hepsini birbirine bağlayabiliyorsunuz boncuk dizer gibi.

Fanları zaten Air Blazer 120R, cokca tercih ediliyor. Kasamda 3 tane vardı zaten, aşırı memnundum gerek performansı gerek ARGB parlaklık şiddetinden. 94 CFM ve 3.53mm H2O değerlikli oldukca hoş bir urun.

Pompa kablosunu ilk bağladığınızda 3300 RPM başlıyor. Eğer sesten rahatsız oluyorsanız BIOS uzerinden fan profili oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde fanlar da ilk taktığınızda PWM modda calışıyor. Eğer sabit bir hızda kullanmak istiyorsanız veya maksimum RPM'leri gormek istemiyorsanız yine BIOS uzerinden ayar yapabilirsiniz. Benim sesten yana sorunum olmadığı icin fan ayarı yapmadım stok kullanıyorum.

ID Cooling SE-207'deki XF-12025-SD-W model fanlardan memnun değildim. 1800 RPM olan fanı hicbir zaman 1800 RPM kullanamadım inanılmaz motor sesi geliyordu. 1300 RPM bir fanı daha vardı onu da 1000 RPM ustune cıkartmıyordum yine aynı şekil motor sesi var. Air Blazer 120R'leri 2200 RPM'de bile kullansam motor sesi gelmiyor sadece ruzgar sesi geliyor bu cok hoşuma gitti. Sadece pompası 3300 RPM'de birazcık ses cıkarıyor ama oyle rahatsız edecek duzeyde değil.

ID Cooling SE-207 Duo Black ile sıcaklık karşılaştırması yapacağım.

Test sistemi;
Ryzen 7 5800X Lian Li Lancool II Mesh MSI B450 Tomahawk MAX 3 adet Air Blazer 120R (onde) PF360 ARGB
ID Cooling SE-207 Prime 95 Small FFTs;

Silverstone PF360 ARGB Prime 95 Small FFTs;

Aralarında yaklaşık 15 derece kadar fark oldu. Fark olacağını bekliyordum ama bu kadar olacağını beklemiyordum. SE-207'yi gozumde biraz fazla buyutmuşum sanırım. Her neyse, durum bu.

Son olarak artılarını ve eksilerini belirtip kasa ici goruntusunu de koyduktan sonra incelemeyi bitirelim.

Artıları;
Fanları radyator fanı icin oldukca iyi. ARGB kablolarının hepsinde erkek ve dişi uc bulundurması. Maksimum RPM'de fanlardan motor sesi gelmemesi. Başarılı performans. Malzeme kalitesi. Eksileri;
2 yıl garanti. Pompa fanının maksimum RPM'de biraz gurultulu olması. ARGB kontrolcunun renk modlarının cok ceşitlendirilmemiş olması. Montaj kiti cok kotu. Stok halde Intel aparatıyla geliyor, onu sokmek bir işkence. Sonra onu soktun, yerine AM4 plakasını sokmak o daha da buyuk bir işkence. Bir de AM4 montaj kiti mandallı olunca daha da kanser ediyor.
Kasa ici goruntusu de bu şekilde;

İnceleme bu kadardı, okuyan okumayan herkese teşekkurler.