İşlemci: Core i5 4200H 2,8-3,4 GHz Ram: 4 GB Ekran Kartı: GTX850M 128 Bit Ekran Boyutu: 15,6 Disk Kapasitesi: 500 Gb Disk Hızı: 5400 RPM Optik Surucu: 8X DVD+/-RW Drive USB Portu: 1 USB 2.0 + 2 USB 3.0 Pil: 4-cell Li-lon Pil Ağırlık: 2,30 KG Kasa: Celik gri metalik, magnezyum kasa, mat siyah klavye İşletim Sistemi: FreeDos
İşlemci: Anakarta gomulu olarak geliyor. Gayet yeterli performansı var.
Ekran Kartı: Bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi kart. Maxwell mimarisi sayesinde daha az ısınıp daha az enerji harcıyor.
RAM: 4 GB olması gozunuzu korkutmasın şu an icin gayet yeterli. Ayrıca RAM upgrade edilebilen bir donanım. Daha yuksek RAM icin daha duşuk ekran kartı tercih etmeyin. Cunku o ekran kartını upgrade edemeyeceksiniz.
Kasa: Acıkcası bu cihazda tek cekindiğim şey kasa kalitesi olmuştu. Kasamız full plastik ama gayet sağlamlık hissi uyandırıyor. Bence bu fiyat aralığı icin yeterli bir kasa.
Artıları;
Donanımsal olarak bu fiyat aralığında daha iyisi yok. Ekranın yansımaz olması avantaj. Sonucta taşınabilir bir cihaz her yerde kullanıyoruz. Klavyesi cok rahat. Ses konusunda başarılı. Asus'un Ice Cool ozellği oyun oynarken cok fark yaratıyor sol bileğiniz gayet serin.
Eksileri;
Touchpad kaliteli değil. Harddisk sesli calışıyor (Belki sorun sadece bendedir.) DVD Rom zor kapanıyor.
Isı;
Stess testleri ve Benchmark testleri yaptım. İşlemciyi 10 dk %100 de calıştırdım ısı 76 dereceyi gecmedi. Ekran kartıda aynı şekilde 76 yı gecmedi. Isı değerleri bulunduğunuz ortama, şehir sıcaklığına gore değişiklik gosterebilir.
Fotoğraflar:
Video;