Oncelikle iyi forumlar arkadaşlar şu an zamanınızı ayırıp bu incelemeyi okuduğunuz icin hepinize teşekkur ediyorum. Konuya hemen giriş yapacağım lakin ondan once belirtmek istiyorum. Benim incelemem tamamen subjektif(oznel) olacaktır(her inceleme gibi). Genel olarak monitoru 2 kısma ayıracağım artıları ve eksileri olmak uzere.

Artıları:
1)monitorun ayarlarının yapıldığı kısımlar gayet iyi tasarlanmış.

2)720p yapınca monitoru 75Hz yapabiliyorsunuz lakin tahmin edebileceğiniz uzere goruntu bayağı bir bulanıklaşıyor.

3)Eski fiyatına gore iyi bir urundu lakin gidip şimdi bu monitore sakın 900-1000TL vermeyin.

4)Kutusu gayet 500TL olan bir monitore gore doluydu ama şu anki fiyatına gore duşunmeyin bunu cunku bomboş ici.

5)Darbeye dayanıklı 10-20 kez yumruk attım sinirden bir şey olmadı ve hÂl sapasağlam kullanıyorum.

Eksileri:
1)1366x768 denilen cozunurluk kendine lanet okutturdu şahsen benim icin. Cunku herhangi bir video acınca tam ekran yapana kadar ekranda video piksel piksel gorunuyor.

2)Parlaklığı istediğiniz kadar kısın cok aşırı derecede goz yoruyor.

3)Renk kalitesi berbat yani telefonumun ekranın bile goruntu kalitesi daha iyi.

4)Rekabetci oyunlar oynayacaksanız ki ben oynadım ve hic iyi olmadı. 75Hz avantajı icin istemeye istemeye o 720p yani 1280x720p ayarına duşmelisiniz. Bu da demek oluyor ki karşınızda bulunan adamı uzakta ise bayağı kalitesiz piksel piksel goruyorsunuz.

5)VGA ile bağlanmakta ve bu cok buyuk bir dezavantaj. Yani sadece VGA girişi var.

6)Menusu guzel dedim lakin o menude gezmek icin kullandığınız tuşlar dumduz koymuş olmak icin koyulmuş yani birazcık kotu olmuş beğenemedim.

7)Masa sallanırsa Allah'ın emriymiş gibi monitorde sallanıyor ve bazen masadan cok sallanıyor. Bu cok sinir bozucu ozellikle ders calışırken.

8)Cok az girişi var yanına hic değilse 1-2 tane USB'ya da HDMI falan koysalar cok daha iyi olabilirmiş.

9)Ekran 18.5 inc ve cok ama cok kucuk ilk başta kargoyla geldiğinde adam bana bunu verince klavye kutusu verdi sandım ve icinden bu cıktı.

Şimdi incelemenin ozetine gelecek olursak. Bu monitoru alabilirsiniz lakin 300TL gibi bir fiyata bulursanız onun dışında alınmaz. Şu an piyasası ucmuş gereksiz bir şekilde. Ben boyle monitorlere alıştım lakin siz goz sağlığınıza onem verin. Gidip boyle ucuza alacağım diye kalitesiz monitorler almayın ki fiyatı da ucmuş kesinlikle alınmaz. Tek iyi yanı cidden bu fiyat icin cok sağlam olması onun dışında cekilecek cile değil. Alacak yakınınız varsa uzak durmasını ve para biriktirmesini soyleyin. Bu arada bazı kısımlar tozlu cıkmış kusura bakmayın acemiliğime verin. İnceleme bu kadardı okuduğunuz icin teşekkurler iyi forumlar.