Merhaba,

1 aydır Xiaomi Mi 11 Lite modelini kullanıyorum. Klavyem yazdıkca (dilim dondukce) duşuncelerimi paylaşmak isterim.

İlk olarak kağıt uzerindeki teknik ozelliklerinin bazılarından bahsetmek isterim. Telefonlardan pek anlamadım icin kaynak olarak Epey sitesinden bilgileri aldım. Detaylı bilgiler icin goz atabilirsiniz: Xiaomi Mi 11 Lite - Epey
6.55", 1080x2400p, 90 Hz, AMOLED, HDR ve 1.07 milyar renk desteğine sahip ekrana bulunuyor. Koruma olarak Gorilla Glass 5 mevcut. Kutudan cıkar cıkmaz telefona uygulanmış halde ekran koruma filmi bizi karşılıyor. Qualcomm Snapdragon 732G yonga seti bulunuyor. 8 nm değerinde uretilen 2 cekirdekli 2.3 GHz ARM Cortex-A76 ana işlemci, 6 cekirdekli 1.8 GHz ARM Cortex-A55 yardımcı işlemci bulunuyor. GPU olarak 800 MHz frekanslı Qualcomm Adreno 618 tercih edilmiş. Benim kullandığım modelde LPDDR4x 6 GB RAM mevcut. 8 GB RAM'li modeli de bulunabilir. 4250 mAh değerinde bataryası var. 6.81 mm kalınlıktaki bir cihaz icin iyi gibi duruyor. 33 Watt hızlı şarj destekleniyor. %0'dan %100'e yaklaşık 60 dakikada dolum yapılıyor. Normal kullanımda bir gunu cıkarabiliyor. 64 MP, F1.79 değerinde ana kamera; 8 MP, F2.2, 119 dereceli geniş acı kamerası; 5 MP, F2.4 değerinde makro kamera; 16 MP, F2.45 değerinde on kamera bulunuyor. Derinlik efekti icin dorduncu bir kamera bulunmuyor. Fotoğraflarda yapay zeka desteğini kullanabiliyorsunuz. Bu kameralar ile cekilen fotoğrafları konuya ekleyeceğim. Telefon ince olduğu icin 3.5mm jak girişi yok. Bunun yerine Type-C girişinden kutudan cıkan donuşturucu ile 3.5mm jakı kullanılabilir. Parmak izi sensoru guc tuşuna entegre edilmiş. Oldukca hızlı algıladığını soyleyebilirim. Parmaklarınız biraz terliyse veya ıslaksa maalesef kolayca algılamıyor. Telefon kilidini parmak izi sensoru ile 2 farklı şekilde acabilirsiniz: Guc tuşuna basmadan parmağınızı dokundurarak veya guc tuşuna basarak. Ahize kısmında ve altta olmak uzere 2 adet hoparlor bulunuyor, bunlar ile stereo ses deneyimi yaşayabilirsiniz. Ses şiddetinin ve kalitesinin gayet iyi olduğunu soyleyebilirim. Hoparlorler arasındaki ses seviyesinde eşitsizlik bulunmuyor. Kızılotesi sensoru bulunuyor. Telefonda yuklu gelen Mi Remote uygulaması ile cihazlarınızı telefon uzerinden kontrol edebilirsiniz. Şahsen destekli bir cihaz bulamadığım icin deneyemedim. NFC ozelliği bulunuyor. Bunu da henuz deneyemedim. Şu anda MIUI Global 12.5.1 ve Android 11 bulunuyor.

Cihazın hafifliği, sadeliği, malzeme kalitesi gercekten hoş. 90 Hz değerinde kullanırken 60 Hz ile arasındaki akıcılık farkı gozle gorulebiliyor. 90 Hz bataryayı biraz somurebilir ama benim unlu (!) bir sozum vardır, acının tatlılığı cıkışa kadardır. Arayuzde pek takılma yaşamadım. İlk acılışta, dil değişikliğinde doğal olarak kısa sureli takılma olabilir.

Eksi ozellik olarak nitelendirebileceğim birkac şey var.
Cift oturumu aktif olarak kullanırken bazen goruntu gelmiyor, guc tuşuna basılı tutarak yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Telefonun arka kısmında cok fazla parmak izi kalabiliyor. En azından bendeki siyah modelinde boyle. Kılıfla kullanmakta fayda var. Ayarlar kısmı hem sade hem de cok detaylı. Girişi sade, alt kategorileri detaylı. Biraz kafa karıştırıyor. Ekranın koşeleri oval tarzda olduğu icin o kısımlardaki goruntu tam gorunmeyebilir. Koşelerde dokunmatik tutarsız calışabiliyor. Sol ustte on kameranın olduğu kısımda doğal olarak calışmıyor.
Surprizbozan: Dokunmatik Testi

Cektiğim deniz fotoğrafları icin albume goz atabilirsiniz:

Karadeniz www.technopat.net

Ekstra fotoğraflar:
Surprizbozan Not: Bu fotoğrafları yukleme hızım duşuk diye Signal uzerinden aktardım. Bu nedenle kalite ve cozunurluk kaybı bulunuyor.

Makro kamera:

Pantolon:

Pislenmiş gitar teli:

27G2U pikselleri:

ROG gozu:

Arayuzden gorseller:
Surprizbozan Ana menu:

Kilit ekranı:

Kilit ekranı hızlı erişim menusu:

Uygulama icinde uygulama kullanımı:

Menu:

İki farklı tarzda son kullanılan uygulamalar menusu:

Batarya durumu:

AnTuTu V9.1.6 testinden 341325 puan aldı. Cihazın ortalama skoru 348019 olarak gozukuyor.

Eksiklerim varsa belirtebilirsiniz, cevaplayabilirim. Teşekkurler.