Bugun sizlere KZ ZSN Pro X'in incelemesini yayınlıyorum.
KZ ZSN Pro X

Tasarım:
KZ ZSN Pro X, arkasında ve ses cıkış nozulunde metal burunduruyor. Saydam bir plastik butun icindeki elektronik aksamları gosteriyor. Ancak plastik dediğime bakmayın, cidden sağlam hissettiriyor.
Kablosu ear-clip yani kulak arkasından gececek şekilde tasarlanmış, bence gayet iyi.
Kabloları cıkabiliyor bu yuzden ilk takmadan once sağ ve solu ayırt edip oyle takın. Ayrıca bir kablo diğerine gore biraz daha yumuşak ama problem cıkarmaz.
Kulaklığın değişik bir oturuş şekli var ve bu biraz komik acıkcası. Ancak kulak ici monitorlerin coğu boyle ve cidden rahat hissettiriyor. Ama zıplamalık ve spor icin uygun değildir.
Kutu iceriği:
kzkulaklik.com'da da gosterildiği gibi kutu iceriği benim boyle geldi. Kulaklığın pedleri takılı geldi benim ki, ancak yanında kucuk ve hacmi kucuk, orta boy ve buyuk boy pad gonderiyorlar. Kablo gercekten duzgun yapılmış gorunuyor. Gumuş kaplı kablo dediğim gibi cıkarılabiliyor ve gercekten sağlam duruyor. Cıkarılabilir olması buyuk bir avantaj cunku hem ilerde kablo değişikliği yapabilirsiniz hem de Bluetooth adaptoru alıp TWS kulaklık gibi kullanabilirsiniz. Gercekten acayip ama cidden sevilebilir bir ozellik. Onun dışında cok zengin bir şey goremezsiniz.
Ses:
Bu grafik kesinlikle doğrudur. Tiz gercekten yukseltilmiş aynı diğer KZ modelleri gibi. KZ ailesi genellikle Eğlenceli(V-Tipi) ses imzalarıyla bilinir. Pahalı yada ucuz.
Bass gercekten iyi. Kick gibi seslerde ekstra vuruş hissettiriyor. Sub-bass normalde hic duymazsınız ancak bu kulaklıkla mumkun. Vokal ve enstrumanlar yani Mid,
o kadar basa ve tize rağmen hic baskın hissettirmiyor. Tiz dediğim gibi bazı şarkılarda kulağınızı ağrıtabilir. Ancak sesi kısık dinlerseniz (ve kesinlikle bu kulaklığı son seste dinlemek istemezsiniz, aşağıda acıklayacağım.) ve biraz internetten EQ preset alırsanız bu problem cozulecektir. Eğer EQ yapamazsanız kzkulaklik.com'da kopuk uclar satılıyor, bu tizi azaltır.
Ve gelelim ses seviyesine.
Benim telefonum normalde cok sesli, ancak bu kulaklığın direnci duşuk (25ohm, normal ses seviyesi kulaklıklar 32+Ohm olur) ve hassasiyeti gercekten yuksek. (112db, normal ses seviyeli kulaklıklar 95-110 arası olur.) Bu yuzden kesinlikle sesi kısık tutun yoksa kulağınıza hasar verebilirsiniz. Benim bilgisayarım bile yuksek seste calıştırıyor o derece.
Kulaklığı alınca 5-10dk muzik calın (orta seste) boylece Burn-in olabilir ve ses kalitesi artabilir.
Ve eğlenceli ses tipine hemen alışamayabilirsiniz, bu yuzden cok kasmayın kendinizi, her zaman yanınızda EQ vardır
Stereo gayet iyi, ancak sahne pek geniş değil (ki kulak iciler icin gayet normal).
Genel olarak:
Doların artışı sebebiyle bu kulaklık artık 320TL, ben kulaklığı 299TL'ye aldım. Ancak yine bu fiyata değer mi?
Kesinlikle!
Genel puanım: 8/10. Dayanıklı, guzel sesli, ve KZ kalitesi.
Okuduğunuz icin cok teşekkur ederim!

Bu da ben(