1 Aylık Rampage R74 Klavye deneyimim
Bu gun tam 1 ay oluyor bu klavyeyi kullanalı. Gecen ayın 17'sinde elime ulaşmıştı. Bu link uzerinden almıştım.
https://www.hepsiburada.com/rampage-kb-r74-gokkusagi-aydinlatmali-usb-oyuncu-turkce-q-multimedia-klavye-pm-HB000007S7KM
Ben aldığımda %50 indirim vardı ve 150 TL civarıydı. Şimdi indirim bitmiş + zamlanmış.

Klavye ile ilgili goruşum ve hakkında temel bazı bilgiler:
Aldığım zamanki fiyatına gore gayet iyi bir klavye aslında. Rampage markası ne kadar onerilmese de benim gibi oyle rekabetci oyunlarda takılmayıp gununun coğunluğunu Minecraft'da yapı yaparak, Half-Life, Garry's Mod, Sven Co-op tarzı eski oyunları oynayarak ve Technopat Sosyal'de takılarak geciren birisi icin yeterli ve iyi bir klavye olduğunu duşunmekteyim.
Klavye 3 renk ışığa sahip. En sol tarafında yeşil ışık, ortasında kırmızı, numpad tarafında yani sağda mavi ışık var. Bu ışıkların parlaklığı 3 kademe olarak azaltılıp arttırılabiliyor. Ben fazla aydınlığı sevmediğim icin ya kapatırım ya da en kısıkta kullanırım genelde.
Bu klavyede ">" işaretini koyduğumuz tuş bulunmamakta. Bunun yerine Shift tuşunu daha geniş yapmışlar. Daha iyi olduğunu duşunuyorum.
Aynı anda birden fazla tuşa basarken sorun yaşıyordum eski klavyemde. Bu klavyede oyle bir sorun yok. Elim yettiğince basabildiğim kadar tuşa aynı anda basmayı denedim. Tahminimce neredeyse tumu calışıyordur. Ben klavyenin yarısından az fazlasına basabilmiştim. Hepsi de algılandıydı. Yani bu konuda sorunu yok.
Kenarları metal ve kullanırken sağlam olduğu hissiyatına kaptırıyor. Ayrıca sıradan ofis klavyelerine kıyasla ağır. Bu yuzden buzun ustunde kayan insanlar gibi masada oradan buraya kayıp durmuyor.

Klavyenin barındırdığı temel ozellikler:
- Işıkların parlaklığı ayarlanabiliyor ve ışıklar kapatılabiliyor. FN + PgUp parlaklığı arttırıyor, FN + PgDn Parlaklığı kısıyor. Hic bir tuşa basmadan sadece Pause Break tuşuna basılırsa da ışıklar tamamen kapanıyor.
- Multimedya tuşu desteği mevcut. FN + F1,F2,F3 gibi F12'ye kadar giden kombinasyonlar ile kullanılabiliyor. Klavyeyi satın alırsanız veya gorsellerine bakarsanız bu tuşların uzerinde ne işe yaradıklarını gosteren simgeler de mevcut.
- Birden fazla tuşa aynı anda basılabiliyor. Test ettim, klavyenin yarısından fazlasına bastım ve hepsini de algıladı.
- 3 renk ışığa sahip. Bunlar yeşil, kırmızı ve mavi renkte ışıklardır.
- Metal cerceveye sahip ve alt kısmında bir turlu bilek desteği işlevini goren bir metal kısım var. Bilek destekleri kadar olmasa da iş goruyor bence.

Klavyede bulduğum bazı kusurlar ve rahatsız edici yonleri:
A tuşunun kaplamasında ekrandaki 1 pixel kadar yani cok kucuk bir boya eksiği var. Aynı şey bazı tuşlarda da mevcuttu fakat fazla onemli bir durum değil. Soldaki Shift tuşu basınca bazen gıcırdıyor ve bazen rahatsız edebiliyor. Ayrıca bir de bilmediğim bir kombinasyonu var galiba. Tuşları falan değiştiriyor. Bazen oyunun ortasında W,A,S,D tuşları yon tuşları ile yer değiştiriyor ve klavyeyi cıkar-tak yapmadan duzelmiyor. Kullanım kılavuzunda muhtemelen yazıyordur bu kombinasyonlar fakat ben hic okumadım. Ben olsam boyle gereksiz bir kombinasyon eklemem fakat. Ayrıca klavyenin kaymaması icin altına koyulan şeyler masada siyah izler bırakıyor. Sık sık masayı siliyorum bu yuzden.

Evet. Sona yaklaşmış bulunmaktayız. Kendi goruşumu de ekleyip bitireceğim. Daha once de dediğim gibi aldığım fiyata gore gayet iyiydi. Fakat şuan 200'un ustunde ve bu fiyata alınacağını duşunmuyorum. İndirim beklenip 200 veya altına inerse o zaman almanızı oneririm alacak iseniz. Tuş hissiyatı olarak iyi diyebilirim. Mekanik hisli olarak belirtilmiş. Biraz sesli gibi fakat eski klavyeme kıyasla daha tok bir sesi var. Hoşuma gidiyor acıkcası. Bir de klavyedeki harflerin yazı fontu cok hoşuma gitti.

Bu kadardı. İlk incelemem oldu. Kusurlarım ve hatalarım olabilir. Bunları bana soylerseniz ileride yazacağım incelemelerde bunlara dikkat ederim. İyi gunler ve iyi sosyaller dilerim. Lutfen aşağıda markayı onermediğinizle ilgili şeyleri belirtmeyin. Dediğim gibi beklentiler fazla değil ise alınabilir bir urun.
27.02.2022:
Bu tuşlardaki boya cidden dayanıksız. Klavyeyi siliyorum yanlardan siliniyor surekli. Sadece ust boyayı dayanıklı yapmışlar. Tuşların yanları dokuluyor.