Merhabalar,
Uzun suredir emektara ekran kartı aradıktan sonra en uygununun 750Ti olduğuna karar verip aldım. Kart dun elime gecti ve biraz oyun oynama imkanı buldum. Bunları size ilerleyen zamanlarda detaylıca yazacağım.

Sistem ozelliklerim
İntel Core Duo E4600 2.4 gHz İşlemci
945GCM-S2L Gigabyte Anakart
2 GB Kingston RAM 667 mHz
350 W PSU (12V kanalından 264 W veriyor.)
Monitorum 1600x900 cozunurluğunde.

Şimdi gelelim kutu iceriğine ve fotoğraflara,

Fotoğraflar siteye yuklenebilsin diye 2.4 MP'ye duşurulup cekilmiştir.

Gelelim sorunlara. Şu kucucuk kart bile bir hayli buyukmuş onu anladım. Kasanıza cok dikkat edin efendim. Şunu takmak icin 2 saat uğraştım, ter icinde kaldım. Standart da olsa parcalar sorun cıkabiliyor.
İkinci olarak surucu kurarken kendiniz ozel kurulumu secip temiz kurulum yapmayın. Ben eski karttan sonra temizinden kurayım dedim boyle bir sacmalık yaptım ve ekrana goruntu gelmedi. Siz de eğer alırsanız onerilen surucu kurulumunu yapın.

Peki oyunlarda nasıl?
Bilgisayarım bir hayli eski olduğundan oyunların yanında herhangi bir programı zor acıyorum. Bu nedenle Fraps kullanamadım şimdilik. Dun 3-4 saat oyun oynadım. Birkac problemim var. LoL'u 1600x900 cozunurlukte her şey en ust seviyede actım. Bu halde 60 FPS verdi. V-Sync kapattım yine 60 FPS aldım. Biraz oynadıktan sonra baktım ki FPS cok fazla dalgalanıyor. Orneğin takım savaşlarında 25'e kadar duştuğu oldu. İlginctir ki o kasma hissini yaşamadım. Eski kartımla sabit 25 FPS'de oynayan biri olarak kasmanın ne olduğunu biliyorum. Ek olarak ben eskiden her şey en alt seviyede 1024x768 cozunurlukte oynardım. Benim oynadığım LoL değilmiş. Gormediğim ayrıntıları gordum. Takım savaşında ilk defa ne olup bittiğini gorebildim. Cok hoşuma gitti acıkcası.
BF3 konusu cok tuhaf. Experience'dan oyunu optimize ettim ve bana onerdiği ayarlar medium-high karışımıydı. Ben de oyunun hikaye kısmını oynadım yaklaşık 2-3 saat. İlk once onerilen ayarlarda denedim. (Bilgisayar cok eski olduğundan oyun ile birlikte program acmak bilgisayarı cok zorluyor nedendir anlamadım. Bu yuzden Fraps'ı dun kullanma fırsatım olmadı. Bu akşam kullanıp FPS değerlerini yazarım.) Onerilen ayarlarda oyun akıcıydı. Goruntuye bakarak tahmini 50 FPS veriyordur. 10-15 dakika bu ayarda oynadım. Sonra bakalım her şeyi kokleyince ne olacak deyip her şeyi ultraya aldım. Kasmasını bekliyordum acıkcası ama değişen hicbir şey olmadı. Yine akıcı bir şekilde oynandı. Ve 2 oyunda yaşadığım ortak sorun. Aşırı FPS dalgalanması. FPS 20 iken bir anda 80 olabiliyor. Bunun neden olduğunu anlayabilmiş değilim. Şu an cok rahatsız etmiyor ancak ilerleyen gunlerde care aramaya başlayacağım. Bu kadar oyun oynadık ettik. 4 saat cok yoğun oyun oynadım. Odamın kapısı da kapalı idi ve oda cehenneme donmuştu acıkcası. Aklıma bir anda "Ya şu MSI'ın cift fanlı modelini mi alsaydım, eminim şu an bu kart kavruluyordur." gibi bir duşunce geldi ve oyundayken Aida64'u acıp sıcaklıklara baktım şok oldum! İşlemci 56 derece (Darboğaz olduğunu sanmıyorum eski kartla da bu değerlerde idi.) 750Ti ise 35 derece. Fan da %30'da idi. Boşta bu değerler işlemci 36-38, kart 28-30. Hep demişlerdi bu kart ısınmıyor diye hakkaten oyleymiş. Bu nedenle fazladan 50 TL verip cift fanlı modelleri almanızı onermem. Pek bir artısı olmayacaktır.

Şimdi toparlayalım. Ben bu kartı neden aldım? Zaten universiteye gideceğim bari 2 aylığına oyun oynayayım diye aldım. İstediğim performansı verdi mi? Evet verdi. Şu an icin gercekten yuzumu guldurdu. Eski sistemimde BF3'u ayarları kokleyerek oynamak beni şaşırttı doğrusu. Şu an icin tek sıkıntı FPS dalgalanması ki onun da işlemcinin ısınmasından kaynaklandığını duşunuyorum. Cunku odamın camını actığımda FPS daha duzgun hale gelmişti.

İlerleyen zamanlarda ne olur ne gider bilemem, bir sorununu gorursem sizinle paylaşırım.
Eski sisteminiz var ise duşunmeden 750Ti alabilirsiniz. Şiddetle oneriyorum.