Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir araştırma sonucunda karar verip aldığım laptopum Asus N550JK-CN167D ' yi incelemeye karar verdim.

Urun elim daha yeni gecti. 2 gunluk diyebilirim. Bu zamana kadar ki tecrubelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Urunu sadecenotebook sitesinden, kapıda odemeli olarak 2590tl ye sipariş verdim. ( yanında canta ve maus hediyeli )
Cumartesi gunu sabah 11 de verdiğim sipariş pazar gunu sabah 10:30 da elimde oldu. ( kendim gidip aldım )

Teknik ozellikleri;

Urun Kodu: N550JK-CN167D
İşlemci : Intel Core i7 4700HQ 2.4 / 3.4 Turbo GHz 6MB L3 Cache
Bellek (Ram) : 8 GB DDR3 1600 Mhz
Ekran Boyutu : 15.6" 1920 x 1080 Full HD
Ekran Kartı : Nvidia GeForce GTX850M 4 GB Harici
Disk Kapasitesi : 1.5 TB 5400 Rpm
İşletim Sistemi : Free DOS

Bluetooth : Var
Wireless : 802.11b/g/n
HDMI : Var
Ethernet : Gigabit Ethernet
Dahili Kamera : Var
Numerik Klavye : Var
Optik Surucu : Multi DVD WR 8X
Usb Sayısı : 3xUsb 3.0
Parmak İzi Okuyucu : Yok
Pil Suresi : 4 Hucreli
Ağırlık : 2.60 Kg
Garanti : 24 Ay Asus Turkiye Servisinde

Urun Kutusu ve Kutu iceriği;
Urunun kutusu fotoğraftan gorebileceğiniz gibi buyuk ve ağır Fakat guzel bir tasarımı var ve laptop ve aracları gayet guzel bir şekilde yerleştirilmiş.
Kutu iceriğinde Laptop, şarj adaptoru, subwoofer, kabloyu topladığınızda sarmak icin cırtcırtlı bir materyal, Kullanım klavuzu ve driverlerin olduğu cd cıkıyor.
Laptop cizilmesin diye beyaz bir 'kılıf' a konmuş. Laptopu actığınızda tuşların uzerinde aynı maddeden ortu var. Kutu iceriği bu şekile.
Urun Malzeme Kalitesi ve calışması;
Laptop aliminyum kaplama. Cok guzel bir tasarımı olmakla beraber cok da sağlam hissettiriyor. Arka kapağının rengi cozemediğim bir renk acıkcası. Fena değil. Işıklı ASUS logosu bile var. Tuşlar ve yerleşimi gayet guzel. Işıklı klavyesi ayarlanabilior. Şarj adaptoru de cok şık bir tasarıma sahip, benim cok hoşuma gitti acıkcası. Urun cok iyi calışıyor ve kesinlikle hic ses cıkartmıyor. Oyun oynarken ben hic bir uğultu duymadım. Kolay kolay da ısınmıyor. Isınan yerler elimizin olduğu yerler değil.
Oyun-Ses-Goruntu-Photshop Performansı
Oyun performansı kesinlikle beklediğimin uzerinde. Gtx 850m gercekten beni cok memnun etti.
Fazla oyunum olmadığı icin deneme imkanı bulduğum oyunlar da ki performansları şu şekilde;
Aşağıya eklediğim videolardan denediğim oyunların fps değerini tam olarak gorebilirsiniz.

Thief ( kend benchmark testinde ) 1080P High - vsyn kapalı - min 21.6 Max.35.6 avg. 27.8 FPs aldı. Orta ayarlarda cok da akıcı. High da 30fps de guzel oynanıyor. Tercihe kalmış =]
Assassin's Creed Black Flag: 1080p - Ultra ( fxaa - ssao acık ) gerisi herşey sonda - ( hic kasmadan inanılmaz rahatlıka ve akıcıkta yağmurda denizde her yerde cok guzel oynanıyor )
Watch Dogs : 1080p - High - ( Tahmini 30-40 fps arasında gidip geldi. Cok rahat ve akıcı oynadı )
Bound By Flame : 1080p - Ultra - ( Tahmini 40-50 fps arasında oynadım. Kesinlikle akıcı ve rahattı )
Outlast Whistleblower : 1080p Ultra ( 50-60 fps olması lazım cok rahattı )
Dota 2 : 1080p - Ultra - ( 70-80 fps belki daha fazla. Cok rahat mukemmel. )
--------------------------
Ses kalitesine gelelim. Acıkcası ben hayatımda boyle guzel ses veren bir laptop gormedim. Mukemmel bir ses kalitesi var. Gumbur gumbur ve cok net. Yanında verilen subwoofer ile bildiğin masayı titretti. Muziklerde coşturuken, filmlerde etkisi altına aldı. Oyunlarda verdiği ses de cok iyiydi. Ayrıca daha once incelemesini yaptığım razer hammerhead po kulaklık ile cok cok iyi ses aldığımı soyleyebilirim. Ses konusunda kesinlikle 10/10 alır.
----------------------------
Goruntu kalitesi. Ekran FullHD Ips panele sahip. Fazla konuşmaya gerek yok. Kesinikle 10 numara. Asus bu konuda cok iyi Renkler, cozunurluk, parlaklık, parlama yapmaması, el izi olmaması. Say say bitmez.
---------------------------
Bu kac kişi ilgilendirir bilmiyorum ama photoshop ile illustration yapanlar varsa ben gibi. Hic takılma, kasılma yok. 3000x3000 boyutunda 500 cozunurlukte Cizim yaptım banamısın demedi.

Ozetle;

Laptop kesinlikle fiyatını fazlasıyla hak ediyor. Her konuda cok cok rahat işinizi gorecektir.
Keşke bir SSD olsaydı demedim değil. Belki de tek eksiği budur. Bunun dışında 10 numara 5 yıldız.
İstediğiniz sorularınızı alabilirim.

Bu arada hediye verilen canta ve maus 5 para etmez

Sevgiler...

SES kalitesini bir nebze anlayabilmeniz icin cektiğim video

Oyun videoları