1,5 kg koyun kuşbaşı
3 corba kaşığı tereyağı
4 corba kaşığı zeytinyağı
2 cay bardağı et suyu
3 tatlı kaşığı sirke
4 Adet domates
1 tutam mercankoşk
Un,
tuz ve
karabiber

Bir cezvede sirke ve bir tutam mercan koşku 1 saat bekletin. Mercankoşk sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
Et parcalarını una bulayın. Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın. Una bulanmış et parcalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.
Etlerin uzerine daha once hazırladığınız mercan koşklu sirkeyi gezdirin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın. Et suyu ilave edin.
Domateslerin kabuklarını soyup cekirdeklerini cıkardıktan sonra kup şeklinde doğrayarak etlere ekleyin. Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. Ocağı kapatıp bir sure dinlemeye bırakın.
Dırdır kebabını servis pirinc pilavıyla tabağına alın. İnce kıyılmış maydanozla susleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...