Merhaba. Hepsiburada'da şu anda 950 liraya satılam Sharkoon CA200M'den aldım. Ancak internette cok incelemesi yok, ben de alacak arkadaşlara yardımcı olmak istedim.
Kasayı tavanına 360 mm radyator takabileceğim f/p bir kasa ararken @the Front Man 'in tavsiyesiyle keşfettim. Hepsijet ile 24 saatten kısa surede geldi.

Dış kutusu:

Ekstra olarak bu kutunun icinden siyah bir kutu daha cıkıyor. Kasamız da o kutunun icinde.

Kutudan kasa, garanti belgesi, kullanma kılavuzu ve temperli cam (ayrı bir kutuya koymuşlar) cıkıyor. Vidalar vs. cıkmayınca şaşırdım ama PSU bolmesinin altında, bir kutunun icinden cıktı vidalar. Onlar da şu şekilde:

Kasanın icinde guzel duşunulmuş bir GPU desteği var:

Eski kasam 4000D Airflow ile karşılaştırma:

On panel cıkarılabiliyor. Altında ekstradan bir mıknatıslı toz filtresi var. Onden kolay kolay toz giremez bu kasaya. Kasanın altında ve ustunde de boydan boya kocaman toz filtreleri var. Bu ozelliğini beğendim.

On panelde Type-C olmaması diğer kasalara gore bir eksi ama benim icin pek onemli değil. On panelde 2x USB 2.0, 2x USB 3.0 var. Cok USB olması tabi guzel bir şey, ama anakartımda yeterli USB portu olmadığı icin 2.0'ları takmadım.

On panelin de fotoğrafını cekmedim ama urunun kendi sitesinde fotoğrafları var. (ELITE SHARK CA200M - sharkoon.com)

Ayrıca kasanın her yerinde delikler olması hoşuma gitmedi. PSU bolmesinde, anakartın yanında kalan kısımda bence hoş durmayan delikler var.

Şimdi kasanın dolu hali:

Sonuc: Bence 950 liraya alabileceğiniz en iyi kasa. İcerisinden 1 tane RGB fan cıkıyor ancak ben onu kullanmadım, kalitesiz hissettiriyor.
-Malzeme kalitesi 4000D Airflow kadar iyi gelmedi ama yeterli.
-Kasa uzerindeki delikler cidden beni sinir etti, neden yapmışlar anlayamıyorum.
-Ust tarafa 360 mm radyator takarken sorun yaşadım. Tavandaki vida yerleri cok geride, radyatoru takmaya calıştığımda 8 pin CPU kablosuna carptı ve oraya takmamın imkanı yoktu. Biraz kasaya zarar vermiş (vidaladığım yerlerin boyası kalktı) olabilirim ama daha ileriye taktım.
-Arka paneli 4 tane vidayla sabitliyoruz. Bence cok kotu olmuş, uğraştırıcı.
-Yandaki temperli cam acılıp kapanabilir şekilde. Onun vidaları da arka paneldeki ile aynı. Ben beğenmedim. Zaten cam biraz ince gibi geldi. Dikkat etmek lazım cama.

Sıcaklıklar konusunda, ben eski kasamla aşağı yukarı aynı gibi hissettim ama cok dikkat etmedim. Kasa geniş ve hava alıyor, sıcaklıkların sıkıntı olacağını duşunmuyorum.

Merak ettiğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz.