merhaba arkadaşlar. bende elhamdulillah tup bebek deneyimimden pozitif sonuc alanlardan biriyim. ben bu surecte oldukca fazla araştırma yaptım nelere dikkat etmeliyim? neler bu sureci olumlu etkiler diye? parca parca topladıklarımdan kendime uygun olanları değerlendirip uyguladım. Tabii ki en başta Rabb'im istedi. O istemeseydi ol demeseydi olmazdı. Şukurler olsun. Fakat tevekkulumuzu ettikten sonra ustumuze duşeni de yapmalıyız değil mi? gelin size ben bu surecte neler yaptım hatırladığım kadarıyla yazayım. aranızdan birilerine faydalı olabilirsem ne mutlu bana. zaten olur da pozitif sonuc alırsam bende yazaccağım herkes faydalansın demiştim. Binlerce kez hamdolsun. Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu.
Oncelikle hastane secimi cok ama cok onemli biz bu surecte bayağı hastane araştırdık sonuc olarak canımız doktorumu DR. HULUSİ BULENT ZEYNELOĞLU nun bulunduğu ANKARA BAŞKENT HASTANESİNİ tercih ettik. Doktordan da ekibinden de cok cok memnun kaldık. Arayış icinde olanlara tavsiye ederim.
Bunun dışında ben bu surecte beslenmeme cok dikkat ettim. Akdeniz usulu beslenme yontemiyle beslendim. İnternetten bakabilirsiniz detaylara. Tedavi surecinde, transferden sonra sut icmeye ozen gosterdim. İnternette turlu detayları var yarım yağlı, tam yağlı vs. hep dikkat ettik.
Hani diyorlar ya strest yapmayın. rahat olun. nasıl yapamayacaksın ki? bende oldukca bu konuyu duşunengillerdenim. aman cok duşunuyorum olmaz mı acaba şoyle boyleee? duşunmemek elde mi? şunu bilin sadece Rabb'im isterse olur. o kadar. kendinizi bu duşuncelerle yormayın.
yine tedavi surecinde hint yağı ile karın bolgeme geceleri yatmadan once 5 er dakikalık masajlar yaptık. bu sureci olumlu yonde etkiliyormuş detayları vardı unuttum gercekten
yine aynı surecte klozet ortuleri alıp dışarıda girdiğim her lavaboda bu ortuleri kullandım. Hastane dahil.
transfer oncesi avakado, bol yumurta yedim. bol dua ettim. birde doktorumdan ısrarla vitamin onerisi istedim ve DUOSVİT diye bir vitamin ictim.
transferden sonra bir saate yakın falan uzandım. ama girerken oylesine mesanem doluydu ki transfer sonrası yarım saat dayanabildim sonrasında kendim kalkıp lavaboya yavaşca idrarımı yaptım. sonra gelip tekrar yattım. surekli dualar okudum. ♥ evim dort katlı son katta oturuyorum ve asansor yok. eve gelirken kendim merdivenleri yavaş yavaş cıktım. daha onceleri aşılamalarımda arabada uzanırdım. bu defa uzanmadım eve gelene kadar oturdum arabada rahatca.transfer sonrası ilk 2 gun yattım. ama yatağa tamamen bağımlı değildim arada sırada kalkıp yuruyordum. ilk 4 gun banyo yapmadım. sonrasında eşimle birlikte girdik. ılık suyla yıkandım. kendisi yardımcı oldu saclarımı yıkamamda. o hafta icerisinde mutfakta oturduğum yerde yemeklerimin malzemelerini dahi doğradım. eşim sağolsun birlikte yaptık hep yardımcıydı.bu surecte surekli belirti aradım. ama tık yoktu. hatta bel ağrım oldu. sivilcem cıktı. sadece kendimi cok halsiz hissediyordum. tamam dedim ya olmadı herhalde. ama Rabb'im bilir işini. 10. gunun sonunda MUTLU HABERİ aldık. umudunu yitirenlere Allah ım umut kapısını acsın inşallah. bakabilecek herkese nasip olsun. HAMDOLSUN BİNLERCE KEZ. Şuan bebeğim beşiğinde mışıl mışıl uyuyor. herkese Rabb'im gonlundekini versin isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın inşallah. umarım tavsiyelerim işinize yarar. ALLAH a emanet olun