•2 kase suzulmuş yoğurt
•1 yumurta
•2 yemek kaşığı un
•1 cay bardağı su
•1 yumruk buyukluğunde kıyma
•1 tutam tuz
•karabiber
•1,5-2lt su
•1,5 cay bardağı pirinc/şehriye

Kıyma, tuz ve karabiber ile kofte harcı yapın. bu harctan nohuttan kucuk kofteler yapın.
1,5-2 litre suyu kaynatın. kofteleri atıp 5 dakika kaynatın. ardından şehriyeleri ekleyin. corbanın altını kapatıp ılıtın.
2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 cay bardağı suyu cırpın. corbadan kepceyle azar azar aldığınız suyla yoğurtlu harcı ılıtın.
ılınan harcı karıştıra karıştıra tencereye ekleyin. karıştırarak kaynatın. kaynayınca altını kapatın. uzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapın.