Piyasalarda buğday ve mısır fiyatlarındaki duşuşu Karadeniz arzına dair endişeler sınırladı. Rusya'nın yapacağı referandum nedeniyle tahıl sevkiyatında aksama yaşanabilir.
Buğday ve mısır fiyatlarında duşuş goruluyor.

ABD buğday ve mısır vadeli kontratları geriledi, ancak Karadeniz uzerinde tahıl sevkiyatına dair endişeler kayıpları sınırladı. Soya fasulyesi vadeli kontratları Arjantin ihracatının oluşturduğu baskı nedeniyle geriledi.

Yatırımcılar, bugun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı oncesinde temkinli kaldı. Beklentiler Fed'in enflasyonla mucadele kapsamında art arda
ucuncu kez 75 baz buyukluğunde faiz artırımına gideceği yonunde.

Analistler beklentilerin uzerinde bir artırıma gidilmesi ve sıkılaştırma yanlısı acıklamalarda bulunulması durumunda resesyona ve emtia talebine dair endişelerin kuvvetleneceğini ifade ediyor.

Dun Rusya'nın Ukrayna'da kontrolu altında bulunan dort bolgede atamış olduğu yetkililerin onumuzdeki gunlerde Rusya'ya katılıp katılmama konusunda referandum duzenleyeceği acıklanmıştı.
REFERANDUM SEVKİYATI AKSATABİLİR

Referandum Batı devletleri icin yeni bir zorluk oluştururken, savaşı da keskin şekilde tırmandırabilir. Bunun sonucunda Karadeniz uzerinden gercekleştirilen tahıl sevkiyatlarında yeniden aksama gorulebileceği duşunuluyor.

Chicago borsasında en yuksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları yuzde 0,8 duşerek 8.86 dolar/bushel, yani 325,5 dolar/ton seviyesinden işlem gordu.

Soya fasulyesi yuzde 0,1 değer kaybederek 14,77 dolar/bushel yani 542,7 dolar/ton seviyesine geriledi.

Mısır yuzde 0,3 gerileyerek 6,90 dolar/bushel yani 271,6 dolar/ton seviyesine duştu.