Klavyeden başlayalım;
-Space tuşu ilk aldığım gunki performansını vermiyor. UKT testini yaptığım sıralarda da bu şikayetim vardı. Alındıktan birkac ay sonra kendini salmaya başlıyor Space tuşu.
-Ozellikle cokca kullanılan W-A-S-D-E-R-F gibi tuşların switch kısımlar cok tozlanıyor ve tozlandığı icin de basmama veya cift basma gibi sorunları oluşturuyor. Bunun cozumu icin de en azından birkac ayda bir tum tuşları sokup, yıkayıp sağlam bir temizlik gerekiyor.
-Yine cok kullanılan tuşlarda ilk gunku basım hissiyatını yakalayamayabiliyorsunuz. Fakat Space tuşu kadar kendini hissettirmiyor. Burada klavyenin giriş seviyesi bir mekanik klavye olduğunu unutmamak gerekiyor.
-Klavyenin yapısı ya da tasarımı gereği birkac gunde bir fırca yardımı ile tozunu alsam bile cok tozlanıyor. Benim gibi bundan rahatsız olan biri icin can sıkıcı olabiliyor bu durum. Normalden bir tık fazla toz biriktiğini duşunuyorum klavyede.
-Space tuşunun altında kalan ufak boşlukta bir kirlilik tabakası oluşuyor. Ne kadar temiz olursanız olun o bolge cok cabuk ve istemsizce kirleniyor. Cozumu yok maalesef. Birkac gunde bir temizlemek zorunda kalıyorsunuz.
Not: Ek olarak klavyenin modelinde kronik olarak gorulen basmama, bozuk tuş, cabuk bozulan tuşlar, tuşların kolayca cıkması gibi problemlerin hic biri bende olmadı. Kronik diyebileceğim sorunlar ile karşılaşmadım.
Farede gorduğum problemler ise;
-Farenin her iki yanında olan tırtıklı plastik yuzey her ne kadar elinizin kaymaması icin faydalı olsa da cok fazla kir birikimi oluyor. Tırtıklı bir yuzeye sahip olduğu icin de temizlemesi bir hayli zor.
-Kablosu orgulu bir yapıya sahip kırılmaları onlemek icin. Bu orgulu yapı neredeyse tamami ile sokuldu. Kablonun kendisinde bir hasar yok fakat ustundeki orgulu kaplama kalitesiz maalesef. Masaya temas ettikce sokuldu diyebilirim.
-Solda olan geri ve ileri tuşları da ilk gunku performansında değil. Tuşlar ustune dokunduğunuzda bile hafifce sallanıyor. Basım hissiyatı cok yumuşadı.
Bunların dışında olumsuz olarak gorduğum ve kullanımı direkt olarak etkileyecek hicbir problem gormedim. Uzunca sure (13 ay) bu 2 urunu kullanıyorum ve bir problem oluşması icin gayet makul bir sure diye duşunuyorum.
Ek olarak kullanımın sorunlu veya sorunsuz olması biraz da kullanıcıya bağlı bir durum diye de ekleyeyim.
Teknoloji biraz şans işi.
Urunler hakkında sorunuz olursa konuya etiketlerseniz bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya calışırım.
Urunlerin linkini aşağıya bırakıyorum incelemek isteyenler icin. İyi forumlar
Klavye
Mouse