Merhabalar, Excalibur G900 model bilgisayarı satıp ustune biraz koyarak aldığım HP Omen 15 laptopu yaklaşk 1 haftadır kullanıyorum ve almayı duşunenler icin ufak bir inceleme yapmak istedim.
Oncelikle ben şahsen gorunumunu oldukca beğendim, klavye aydınlatması G900'den cok daha kaliteli, Omen Gaming Hub uygulamasından istediğiniz gibi ozelleştirebiliyorsunuz. Ayrıca bazı incelemelerde laptopların kapağını acarken havaya kalkma testi varmış, denedim ve testi başarıyla gecti. Kasası da Premium gozukuyor, malzeme kalitesi gayet iyi duruyor. Klavyesi G900'e kıyasla bana daha uygun geldi. G900'de tuşlar fazla yumuşaktı ve en sevmediğim yonlerinden biri de delete ve enter tuşları kucuktu, yanlışlıkla diğer tuşlara basıp duruyordum. Aynı şekilde yon tuşları da ic ice ve kucuktu. Bunda da belirtmem gereken birkac şey var: Urun fotoğraflarından gorduyseniz numpad yok. Virgul ise delete ve enter tuşlarının arasında. Yon tuşları da sağ alt tarafta. İlk başta garip hissettirdi, artı eksi tuşlarının yokluğu biraz eksik hissettiriyor ama alıştım diyebilirim. Dokunmatik yuzey hakkında cok fazla laptop kullanmadığım icin ne desem yalan olur, ama G900'den yine daha rahat geldi.
Bataryası da HP logolu bir batarya ve Casper'ın bataryasından cok daha az ısınıyor. Hatta bana acaba Casper'ın bataryasında bir sorun mu vardı dedirtti.
Bahsettiğim Omen Gaming Hub gibi bircok yazılım var HP'nin sunduğu. İşinizi cok kolaylaştırıyorlar. Guncelleme, bilgisayar durumunu kontrol etmek, performans ayarı, veri transferi gibi her turlu arac var. Casper'dan cok daha onde bu konuda. Casper'ın Control Center uygulaması sadece 3 mod arasından secim yaptırıp RGB değiştirme olanağı sunuyordu.
Performans olarak da gayet iyi buldum, ancak şunu belirtmeliyim: Bilgisayar prize takılıyken işlemci boşta biraz fazla ısınıyor, bunun da cozumunu şoyle buldum:
Bu videodaki işlemi yaptıktan sonra boşta 10-15 derecelik bir duşuş gordum. Yukte henuz test etmedim.
Ses konusunda da uzman değilim, ancak bana yeterli geldi, gerci genelde kulaklıkla kullanıyorum.
G900'un şarjı gunluk kullanımda 1 saat gidiyordu, aynı şartlarda Omen yaklaşık 3 saat gidiyor.
İcinde 512 GB SSD mevcut ancak kullanılabilir alan 476 GB, ustune Windows derken 450 GB diyebiliriz. Ben masaustu ve onceki Casper yuzunden (onda 1 TB HDD 500 GB SSD vardı) bol depolamaya alışmıştım, ama isteyen ek depolama alabilir ya da 1 TB versiyonu varsa alabilir.
Guc girişi sol tarafta ustte, Casper'da arkadaydı ama burada arka tarafta da soğutma boşluğu var, kabul edilebilir bir değişiklik o yuzden.
Sevmediğim bir ozellik o bahsettiğim bircok HP yazılımının yanında sponsor olarak gelen uygulamalardı. McAfee, lastpass, DropBox gibi uygulamalar yuklu geliyor (muhtemelen maliyetten kısmak icin yapılmış bir hamle) aklınızda bulunsun.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, eğer merak ettiğiniz sorular varsa cevaplayabilirim ancak kısa bir sure kullandığım icin cok da verimli cevaplar olmayabilir.
İnceleme HP Omen 15-EN1006NT 1 haftalık izlenim
İncelemeler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- İnceleme HP Omen 15-EN1006NT 1 haftalık izlenim