Genel Ozellikler:
23,6''
165 Hz
1000R Curved
1 Ms (MPRT)
VA Panel
Urun Gorseli:
1- KUTU ve PAKETLEME:
Monitorun kutusu cok şık sayılmaz oncelikle. Basit bir kutusu var. Ama sağlam ve tok duruyor. İcerisindeki urunu koruduğu aşikar. Kutu uzerinde koruma bandı mevcut. Bu bantın olmadığı ya da acıldığı durumlarda kargoyu KESİNLİKLE teslim almadan, direkt iade edin. Bu urunun daha once acıldığı anlamına gelir. Kutu iceriğinde 1 adet DisplayPort kablosu, 1 adet HDMI kablosu ve adaptor bulunuyor. Ayaklar ve monitoru ayaklar ile birleştiren aparat ayrı şekilde geliyor. 4 adet vida ile birleştiriyorsunuz. Kurulumu cok basit, 1 adet yıldız tornavida işinizi gorur.
2- MONİTORU KURDUKTAN HEMEN SONRA YAPTIĞIM TESTLER:
Monitoru kurduktan hemen sonra, ilk once Hz ayarını yaptım. Monitoru ekran kartıma DisplayPort ile bağladım. Cunku sadece bu şekilde monitorun size sunduğu maksimum Hz olan 165Hz değerine ulaşabiliyorsunuz. HDMI ile maksimum 144Hz oluyor. Hz ayarını yaptıktan sonra, bir olu piksel testi yaptım. Monitorde olu piksek yok. Daha sonra bir goruntu ayarı bakarken, siyah arka planda COK FAZLA ghosting gordum. Bu sorunu cozmek icin ise, monitor ayarlarından EKO MODE'u kapatmanız ve tepkime suresini EN HIZLI'ya getirmeniz gerekiyor. Siyah arka plandaki ghosting buyuk oranda azaldı, ve standart bir VA panel haline geldi. Monitor 1000R Curved ve VA panel olmasından dolayı, bir miktar ghosting var tabii ki, hatta iade ettiğim LG monitore gore de daha fazla (doğal olarak), ancak ben zaten VA panelden bu monitore gectiğim icin, benim icin normal. Koşelerde bir miktar ışık sızması var.
Ghosting:
Backlight Bleed: (Bu goruntuyu bir videodan aldım, fotoğrafta daha fazla gorunuyor. Gozle bu kadar gormuyorsunuz.)
Eki Goruntule 1369963
3- GORUNTU KALİTESİ:
Monitorun renk kalitesi, doygunluğu stok haliyle de gayet iyi. Ekstra bir ayar yapmadım. F/P olduğunu duşunuyorum. LG model monitore gore bir tık geride doygunluk vs. olarak ama Curved bir monitor alıyorsanız, bence zaten bunu bilmelisiniz. IPS panelle arasında fark var evet ama dağlar kadar değil.
Sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz, bilgim ve test edebildiğim duzeyde cevaplamaya calışırım.
Dosya Ekleri