Merhaba arkadaslar.

Kendimi tanitayim kisaca: 1 bucuk yillik evli, ilk 6 ay dogum kontrol hapi ile ikinci 6 ay ise dogal yolla korunarak bir yilimizi doldurduktan sonra cocuk yapmaya karar verdik.

Kucuklugumden beri kendi kendime adet goremedigim icin korunmayi birakir birakmaz doktora tedaviye baslamak istedigimi soyledim. Yaklasik Agustos 2013'ten beri tedavi altindayim su anda.

Ilk aylar Duphaston (adet sokturucu) + klomenle denedik. Yumurtalarim buyudu fakat catlamadi.

3uncu aydan sonra yumurtalar cok gec buyumeye basladi. HÂl boyle olunca doktor Gonal-F verdi buyuttuk ve Ovitrelle (catlatma ignesi) ile catlatmak istedik. Doktor catlamanin oldugunu soyledi ama tutmadi ilk Ovitrelle denememde.

Bu ay hem klomen hem Gonal-F kullandim ! Yumurtalarim 20inci gunde hÂl 17mm di kontrole gittigimde. Doktorda ertesi gun 2 tane birden Gonal-F yapip Ovitrelle'i vurmami soyledi. Dedigini yaptim (gectigimiz cumartesiydi yani catlama maksimum pazartesi olmaliydi).

Bugune gelirsek; sabah kan verdim hormon testleri icin ve sonuclarim cikti; gorunen o ki catlama bu ay olmadi
(Progesteron 1'den yuksek olunca yumurtalarin catladigini anliyormusuz bende 0.71di.)

Tabiki Rabbime siginmaktan baska bisey yapamiyorum su an ama her ay her ay acaba diye umutlanamamak bile cok zor. Test bile yapmaya gerek yok ayin sonunda cunku sonuc belli simdiden. :26:

Bi sonraki aya asilama istemeyi dusunuyorum, erken mi olur?
Birde yumurtalarin catlamis mi olmasi gerekiyor asilama icin?
Asilama yaptiranlar nasil bi yol izlediniz biraz bilgilendirebilir misiniz beni lutfen?

Rabbim herkese ama herkese hayirli evlatlar nasip etsin icinde banada insAllah

---

Guncelleme 1 (20/06/2014)

Bugun cider (cocukistiyorum.com) dernegine uye olarak, Bahceci Tup Bebek Merkezinden Dr. Guvenc Karlikaya ile tup bebek tedavisi icin randevumu almis bulunmaktayim. Rabbim insallah emeklerimizi bosa cikarmaz, saglicakla hamile kalmami ve evladimi kucagima almami nasip eder. Tedavim 25 Agustos 2014'te baslayacak Allah'in izniyle

---

Guncelleme 2 (23/12/2014)

Hamd olsun ki tup bebek tedavimden olumlu sonuc alarak ilk seferde hamile kaldim.. Su an 18 haftaligiz ve bir KIZIM olacak Allah'in izniyle...

Rabbimden tek dilegim hamileler saglikla sihhatle evlatlarina kavussunlar, ve bebek isteyen, dileyen herkeste en kisa zamanda ve hayirli zamanda hamile kalir insallah! Sonsuz sukurler olsun Rabbime...