Dunyaca unlu İskocyalı rock grubu Travis, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Zorlu PSM’ye gelecek. Grubun bascısı Dougie Payne’le Travis’i ve İstanbul konserini konuştuk
Cevremde “Travis İstanbul’a geliyor” heyecanıyla konser gununu bekleyen pek cok kişi var. Oyle ki haberi alanların yuzu guluyor. Seyirciler, 8 Haziran’da grubun 19 yıl once cıkan albumu ‘The Man Who’nun tamamının calınacağı gecede, diğer pek cok şarkısını da dinleyebilecek. Şarkılar hep bir ağızdan soylenecek. Ve evet, Travis de o gece icin en az bizim kadar heyecanlı. Konser biletleri gunler oncesinden tukenen grubun bascısı Dougie Payne’le konser oncesi telefonda konuştuk. HT Cumartesi'nden Mete Aker'in haberi...

İstanbul’a ucuncu gelişiniz...

İstanbul’u seviyorum, cok iyi vakit gecirmiştim. İki olağanustu konserimiz olmuştu. Kulturel zenginlik ve mimari ilgimi cekmişti. İnsanların coşkusu da gorulmeye değerdi. Gelmeyi dort gozle bekliyoruz.

Neler yapmıştınız?

Boğaz’daki tekne turu, yemekler ve dans keyifliydi.

Peki bu sefer insanlar neyle karşılaşacak?

Calabildiğimiz kadar iyi ve cok calmak istiyoruz. İnsanların bildiği cok sayıda şarkımız var, onları calacağız. Onceki coşkunun tekrarlanmasını umuyorum. Bu tabii heyecanlı bir durum. Cok eğlenceli olacak.

Oyle olacak gibi, Turkiye’de cok seviliyorsunuz.

Doğduğunuz yerden uzakta birilerinin sizi sevmesi ilginc ve guzel bir durum.

Cevremde “Travis’i dinlediğimde mutsuzken mutlu oluyorum, stresliyken o hÂlden arınıyorum” yorumlarını cok duydum. Dinleyicilerinizle hangi hisleri paylaşıyorsunuz?

Her hissi bunun icine katabilirsiniz. Şarkılarımız genelde bir insandan otekine, bir bireye yazılıyor. Bireysel, duygusal tepkilerle ilgili oluyor. Sevinc, uzuntu, bir ilişkinin bitmesi, bir dostunuz icin endişelenmeniz ile ilgili... İnsanlarla yaşadıklarımızı durustce paylaşıyoruz. Buna karşılık veriyor olabilirler.

Kariyerinizin ilk yıllarıyla şimdi arasındaki farklar neler?

Cok şey değişti. Dunyanın durumu dramatik olarak değişti. Kişisel hayatlarımız da oyle. Ama biz hÂl dordumuzuz, ilişkimiz aynı devam ediyor. HÂl o grubuz.

‘EN İYİ GOSTERİYİ YAPABİLMEK MOTİVASYON SAĞLIYOR’

Turne olduğu zaman bu dortlunun vakti nasıl geciyor?

Seyahat etmek, yani ucaklar ve otobusler sıkıcı. Ancak gideceğiniz yere vardığınızda keşfetme aşaması keyifli oluyor. Otelden cıkıp yuruyerek gezinmek mesela... Nereye gideceğinizi bilmeseniz de keşfetmek hoş.

Seyahat sıkıcı ama otobuste eğlenceli anlarınız oluyordur muhakkak.

Hayır, seyahat kısmı gercekten b.ktan. (Guluyor.)

Bu kadar yorucu yolculuklardan sonra motivasyonunuz ne oluyor?

Seyirciler karşınızda ve siz en iyisini yapmak icin mucadele ediyorsunuz. Bu duygu motivasyonu sağlıyor.

En cok nelerden ilham alıyorsunuz?

Genel olarak hayatın tamamı. Hayata karşı tum tepkilerimiz... Ailemiz, arkadaşlarımız. Film, muzik ve edebiyattan da besleniyorum. Ancak en cok hayata katlanmak diyebilirim.

Travis’i bir cumlede anlatır mısınız?

Ahbabız, arkadaşız.

Son zamanlarda neler dinliyorsunuz?

Bascı James Jamerson, Funk Brother ve Bob Babbitt’i de şu ara cok dinliyorum.

Gelecek planlarınız neler?

Turne sonrası şarkı yazmaya devam edeceğiz. Sonbaharda studyoya gireceğiz. ALINTI#