Merhaba. Bu konu, onceki acmış olduğum konunun uzun kullanım deneyimi versiyonu olacaktır.

Kulaklığı uzun suredir kullanıyorum ve bazı yaşadığım olumlu-olumsuz durumları burada sıralayacağım. Once maddeler halinde yazıp daha sonra da bu maddeleri acıklayacağım.

Olumlu ozellikleri:
Mukemmel mikrofon kalitesi. USB Dongle bulunması. Esnek yapı. Sokulebilir kablo. Sokulebilir mikrofon. Malzeme kalitesi guzel. USB Dongle'ın Dolby Atmos desteğinin olması. Tabii Dolby Atmos'u satın almanız gerekiyor. Burada belirttiğim detay, Dolby Atmos icin kulaklığı 3.5mm kullanmanızın gerekmediği durumdur. Bazı kulaklıklarda USB Dongle'ın Dolby Atmos desteği olmamasından oturu USB'yi sokup 3.5mm ile bağlamak gerekiyor. Ses izolasyonu guzel. EQ ayarı yaparsanız guzel ses kalitesine sahip. Olumsuz ozellikleri:
G HUB arayuzu, G PRO X kadar detaylı değil. Suruculerin olduğu yerde sunger olmamasından oturu kulaklığı doğru takmazsanız kulağınız acıyabilir. Doner başlıklı olmaması. Boynunuza almak istediğinizde boğuluyorsunuz. Deri pad, cok terletiyor. Yanında yedek kumaş pad cıkmıyor. Stok EQ ayarında muzik performansı pop muzikler harici beklentinin altında.

G HUB

G HUB arayuzu bu şekilde. Normalde G PRO X'in arayuzunde hem 7.1 sekmesi, hem Blue VO!CE mikrofon sekmesi hem de 10 frekans cubuklu bir EQ sekmesi yer alırken bu kulaklıkta sadece 5 cubuklu EQ sekmesi yer alması biraz hayal kırıklığı. 7.1 ve Blue VO!CE sekmesi olmaması normal, cunku bu kulaklıkta bu ikisi yok. Ama EQ sekmesinin 10 cubuk yerine 5 cubuk olmasını anlamsız buldum. Harici programlarla tabii ki EQ yapılabilir ama kulaklığın kendi yazılımı varken neden harici yazılım ihtiyacı duyasın ki?

Mikrofon
Mikrofon kalitesini zaten beğendiğimi onceki konuda da belirtmiştim ancak tekrar yukluyorum.

Kayıt (3) MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com

Kayıt MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com

Kayıt (2) MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com

Oldukca başarılı bir mikrofonu var. Bu arada mikrofonu 360 derece değil. Bu sebeple dışarıdaki sesler minimum seviyede, hatta hic gelmiyor.

Malzeme Kalitesi ve Rahatlık
Malzeme kalitesi olarak gayet iyi olduğunu duşunuyorum. Zaten yapı olarak 2nd Gen tamamen G PRO X'in aynısı. Ust kafa bandı hafızalı sunger iceren bir deri yapıya sahip.

Deri padi de oldukca kaliteli. Oyle giriş seviyesi dandik derilerden değil, gayet guzel. Henuz bir problem yaşamadım. Burada yaşadığım en buyuk sıkıntı, R yazan yerde herhangi bir sunger bulunmuyor oluşu. Kulağınız oraya temas ederse uzun kullanımda biraz acıtabiliyor. Uzun kullanımdan kastım yaklaşık 8-10 saat kadar. Bunun dışında rahatlık olarak bir problem yaşamadım.

Kulaklığın kafa ayarını maksimuma cektiğinizde bu şekilde gozukuyor. Dikdortgene yakın bir kafa şeklim var ve sorunsuz kullanıyorum. Bu arada gozluk kullanmadığım icin kulaklığın gozluğe olan duyarı hakkında bilgim yok.

Mid Ses
Midlerde gayet iyi bir performans verdiğini soyleyebilirim. Coğu kulaklığın mid performansı iyi oluyor zaten.

Bass Ses
Stok halde bass diye bir şey yok Gercekten yok. EQ yapmanız gerekiyor. Ben G HUB uzerinden 80 Hz olan değeri 6 yaptığımda bass seviyesi guzel oluyor. Bu ayarda 6 ile 7 arasında nedenini bilmediğim bir şekilde cok fark oluyor. 6'da kulaklık titremiyor ve kararlı bir bass veriyorken 7'de de kararlı bir bass var ancak kulaklık titriyor. Kulaklığın titremesi pek hoşuma giden bir detay değil acıkcası. 7 ve ustunu ben pek beğenmedim. Yani en azından kendi yazılımı uzerinden yapıyorsanız tatmin etmeyecektir. Cunku 80 Hz direkt olarak sub-bass frekans değeri olduğu icin cok genel gecer bir değer değil. 12'ye cekince kulaklık cok titriyor ve biraz ses kalitesi bozulmaya başlıyor bana kalırsa. 6-7-8 ideal bu kulaklıkta G HUB ayarı uzerinde. Bass performansına yorum yaparsak ben 6'da kullanıyorum rap, hiphop ve turevleri gibi parcalarda ve tatmin ediyor.

Tiz Ses
2200 Hz'yi cok arttırırsanız teneke gibi ses cıkabiliyor. Tabii bu durum muzikten muziğe değişiyor. Bazılarına cok yakışıyorken bazılarına berbat oluyor. 6600 Hz de aynı şekilde. Ben genel olarak fiyatına bakarsak tiz seslerinden memnunum. Metal parcalar dinlediğimde kulaklarımı tırmalamıyor.

Yan Ses
Muzik dinlerken yan ses ayarını kapatmanızı oneririm. Eğer G HUB menusunden kulaklığın frekans ayarlarını arttırırsanız dip ses arttığı icin yan ses de bu sesi arttırıyor. Yan sesi kapattığınızda dip ses minimum duzeye iniyor. Butun ayarları 12 yaptığınız senaryoyu duşunerek bu yorumda bulundum.

Vokal Ses
Eğer Motionless IN White'ın If It's Dead We Kill It veya Jonathan Davis Everyone gibi vokal seslerin secilebilir olması gereken şarkıları dinliyorsanız biraz uzulebilirsiniz. Cunku ben pek cok EQ ayarı denememe rağmen mukemmel vokal ses kalitesini elde edemedim.

NOT: FLAC olmayan parcalarda vokaller daha net oluyor ancak bu sefer de enstruman performansı duşuyor FLAC olmadığı icin.

Modulerlik
Kulaklığın hem mikrofonu, hem kulaklık kablosu sokulebilir yapıda. Sokulebilir olması cok guzel bir detay, cunku kablo zarar gorunce direkt olarak urun cop olmuyor; kabloyu değiştirip hayatına devam edebiliyorsun.

Oyun Performansı
Rakiplerin nereden geldiğini rahatlıkla duyabiliyorsunuz, bu konuda şupheniz olmasın. Aynı zamanda yazılım ustunden profesyonel oyuncuların kullanmış olduğu hazır EQ profillerini de secebilmeniz mumkun.

Sahneleme
Sahneleme performansı pek iyi değil. Semi-open veya open-back olmayan pek cok kulaklıkta sahneleme zayıf olduğu icin pek anormal karşılamadım. Anca Audio-Technica gibi markaların kulaklıklarında sahneleme iyi oluyor.

Ses Acma, Kapatma ve Ses Tekerleği
Kablo uzerinde ses acma ve kapatma icin kaydırmalı tuş bulunuyor. Aynı zamanda ses tekerleği de bulunuyor. Bir de yakanıza vs. tutturabilmeniz icin mandal bulunuyor bu parcanın arkasında.

Sonuc: Alınır mı?
Eğer fiyatı 1000-1100 TL civarlarında geziniyorsa gayet alınabilir bir tercih. 1000-1100 TL civarlarında gezinen BlackShark V2 ile kıyaslamasını yapmak isterdim ancak o urune sahip değilim. Ancak BlackShark V2'nin 7.1 desteğinin olması, kumaş olması ve yazılımının daha detaylı olması gibi ozellikleri de oldukca cazip. İkisini de deneyip karar vermek gerek ancak G PRO 2nd Gen bazlı konuşursak alınabilir.