Merhaba anne adayları,
Başımdan gecen tup bebek seruveni, karşılaşacağınız maddi ve manevi surecleri paylaşmak istedim;
2018 yılında eşimin sperm rezervinin az olduğunun anlaşılmasıyla birlikte tup bebek seruveni başladı. Ozel tup bebek merkezleriyle goruştuk ancak 5 ila 10 bin TL rakamlar soylendi her deneme icin. Daha sonra SGK nın tup bebek masraflarının bir bolumunu karşıladığını, bunun icinde belirtilen artlar olduğunu oğrendik, SGK internet sitesi http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/saglik/saglik_hizmetleri/tup_bebek_tedavisi linkinden oğrendik, eşim sigorta şartlarını ve diğer hususlara uygun olduğumuz icin universite hastanesine ben kadın doğum bolumune o da uroloji bolumunde ozel muayene randevusu aldık ve tup bebek icin uroloji, eşime rapor yazdı. Kadın doğumdan rahim filmi isteniyor, rahim filmi icin gercekten ağrısız film ceken ' ECHOMAR' goruntuleme merkezinden randevu aldım, bu işlem icin universite hastanesi veya dışarıda da yapılabiliyor ancak agrılı olduğunu oğrendiğimiz icin denemedik. Eğer fazladan masraf yapmak istenmiyorsa universite hastanesinden iler bir tarihe sıra almak daha mantıklı, cunku bu işlemler hemen olumuyor acele etmeyiniz. Smear testi isteniyor, bunun icin ozel Konak hastanesinde muayene ucreti odeyip bu raporu da ordan aldım ancak gene universite hastanesinde yaptırabilirsiniz.
Eşim Spermiyogram testi icin once kan verdi, kan sonucları belli olduktan sonra(3 gun kadar sure) tekrar randevu alıp doktora giderek spermiyogram testi icin hoca onay veriyor ve ileri bir tarihe randevu aldı. Tum istenen sonucları topladıktan sonra Uroloji hocasının tup bebek merkezine yonlendirdiği dosyayla( Eğer Bayanda ureme ile ilgili sorun varsa aynı şekilde Kadın doğum polikliniğinden) tup bebek emrkezine gidip teslim ediliyor ve 2 hafta icerisinde telefonunuza raporunuzun cıktığına dair mesaj geliyor. Bu mesajı aldıktan sonra ilk adet olduğunuz gunu sıfır kabul edip 2. gunu orada olmanızı istiyorlar. Ve surec bu şekilde başlıyor. İlaclar alınıyor iğneler vuruldu ve benim 8. gun yumurta toplamam oldu. Bu 8 gunluk yumurta toplama surecinde hergun ( bayram-hafta sonu - resmi tatil farketmeksizin calışıyorlar) Ultrason ile rahim kalınlığı ve yumurta takibi yapılıyor. Tup bebek merkezi yumurta topladığı gunden kac gun sonra transfer icin gelmemiz gerektiğini soyledi. Ancak Yumurta toplama gunu eşimden de sperm orneği alıyorlar ve embriyo oluşup oluşmadığını bir ozel numara verip ertesi gun sabah arayıp oğrenmemizi istiyorlar transfer edilebilecek kalitede emriyo oluştu mu diye. Eğer oluştu ise transfer gununu telefonda soyluyorlar( benim yumurta toplama sonrası 5. gun yapılmıştı). Transferden sonra ilk 1-2 saat hastanede dinendirip cok temkinli olacağınız, WC haric hareket etmeyeceğiniz 12 gunluk surec sizi bekliyor. 12 gunun sonunda tekrar tup bebek unitesine ultrasyon ile emriyo tutunmuş mu diye kontrol ediyorlar. Eğer tutundu ise gozunuz aydın ancak ilk 3 ay agresif hareketlerde bulunmamanızı tavsiye ederim. Ben ilk denemede gebe kaldım ve sağlıklı bir hamilelik yaşıyorum cok şukur.
Daha sonra Duşuk onleyici iğneler haplar veriliyor. Ve tup bebek merkeziyle ilişkiniz tamamlanmış oluyor.
Aşağıda Tup bebek surecinde yaptığımız masrafları belirtiyorum;
- İlk ozel muayene ucreti 2 kişi icin 120+120 TL
-Rahim filmi 500 TL ( universite hastanesinde cektirirseniz ucretsiz!)
-Smear Testi 144 TL( universite hastanesinde ucretsiz!)
-Tup bebek igneler 880TL
-Tup bebek icin donersermaye 840 TL
-Tedaviye başlarken kullanılan ilac 68.5 TL
-Anestezi onayı icin ozel muayene 102 TL ( yumurta toplama surecince anestezi polikliniğinden randevu alırsanız ucret vermeden kurtulabilirsiniz)
-Kan tahlili 120 TL ( ozel bir laboratuvara yonlendiriyorlar transfer oncesinde)
-Transfer ilacları 45TL
-Transfer sonrası ilac 13.5 TL
-Transfer sonrası ilac devamı 49 TL
-Transfer sonrası ilac devam 60 TL
Yoruma sorularınızı yazabilirsiniz.
Kocaeli Universitesi Umuttepe Hastanesi Tup Bebek Unitesi
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek