soğanlar yağda kavrulur hafif kahve rengi olana kadar
Yoğurt, yumurta, erik ekşisi az su ve az tuz bir tencereye konur, bir taşım pişirilir.
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı un
Kıvam alana kadar su
Tuz
Yeteri kadar
kiraz yaprağı yada fasulye yaprağı
Uzeri icin:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaiığı erik ekşisi
Tuz
1 adet iri kuru soğan
1 corba kaşığı tereyağı
Bulgur, un, tuz ve su birbirine yapışan bir harc olana kadar yoğrulur. Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil şeklinde konur ve sarılır. Sarmalar tencereye sıralanır. Uzerini gececek kadar su konur. 20 dakika kadar haşlanır
suyu suzulur haşlanan kofteler pişen yoğurt karışımına katılır bir taşım kaynatılır