1 bağ ıspanak
4 adet patates
5,6 tane karnabahar ciceği
1 fincan sıvı yağ ( ıspanak ve soğanı sote yapmak icin)
1 cay bardağı sıvı yağ ( kofteleri kızartmak icin)
3 yemek kaşığı un
3 yumurta
1 cay kaşığı karabiber, tuz, yaprak biber.

Patateslerin kabuklarını soyup zar buyukluğunde doğrayın. Karnabaharları ayıklayıp yıkayın. Patates ve karnabaharları bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayın. Ispanakları iri olarak kıyın. Tavaya sıvı yağı katıp.soğanları ekleyin 1,2 dakika soğanları pembeleştirin. Pembeleşen soğanların uzerine ıspanakları ekleyin. Birlikte sote yapın. Soğan ve ıspanaklar pişince geniş bir kaba alın soğumaya bırakın.
Haşlanan patatesleri ve karnabaharları catalla iyice ezin ve soğuyan ıspanağa ilave edin. Bir kapta 3 yumurtayı kırın icerisine 3 yemek kaşığı un, tuz karabiber ve yaprak biberi ekleyerek iyice cırpın. Cırptığınız karışımı tum malzemenin icerisine katın karıştırın.
Teflon tavaya sıvı yağı katın. Yağ iyice ısındıktan sonra kofte harcından ceviz buyukluğunde alıp elinizde dilediğiniz şekli verip kızgın tavaya atın. Koftelerin her tarafı eşit kızarınca bir pecetenin uzerine cıkarın. Fazla yağı pecete alır. Tum kofteler kızardıktan sonra servis tabağına alıp ılık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.