Bu cumleye guvenmiyorsanız yazının devamını okuyabilirsiniz: Pislik icinde yaşamak istemiyorsanız (gercekten pislik) onunden bile gecmeyin. İmkanınız varsa başka bir yerde kalın.
Duzenli bir yazı olmayacak, ne varsa saydıracağım.
Yemekhanesinde havalandırma yok. Bu da onu leş bir ortam yapıyor. 1 kez yemek yemeye gittim, daha da gitmem. Yemekhanenin her yerinde kedi, kopek ve bunların dışkıları var. CİDDİYİM Yemekhanenin bircok yerinde yemek artıkları var ve bu hayvanlar gelip bunlardan besleniyor. Tabaklar minicik ve kirli. Soğuk su bile yok.
Odalar rezalet. Daracık ve 6 kişilik. Masa ve sandalye yok. Buzdolabı yok. Işıkların coğu yanmıyor. Ranzalar demirden. Yataklar sapsarı ve berbat. Leş gibi kokuyor coğu. Yorgan, yastık, carşaf vs bayağı kirli. Kuflenmiş yastık vermişler bazı oğrencilere, kendim gordum. Onceki oğrencilerin copleri her yerde. Her turlu cop var. İnsanın biraz kendisine saygısı olur! Bilmiyorsanız soyleyeyim; yaz tatiline gidecek oğrenciler hicbir eşyasını odalarda bırakamaz. Ayrıca bu coplerin yaz tatilinden kalma olduğunu sanmıyorum. Hadi bu pislik insanlar temizlemedi, temizlikciler ne diye işlerini yapmıyor? Aynı şekilde dolapların ici oyle kirli ki... İclerinde toz yumaklarından halı oluşmuş durumda. Odaların her yerinde yazılar, posterler, cıkartmalar; neden orada olduğunu bile bilmediğim bircok şey var. Yatak demirlerinin arasındaki her turlu copu saymıyorum bile. Odalarda tum bu sebepler yuzunden leş kokusu var. Neyse ki az koku alıyorum...
Banyolar ortak. 48 kişi, 2 tuvalet ve 3 duş kabinini ortak kullanıyor. Bunların da temiz olmadığını soylememe gerek yok sanırım. Kapılar yosun tutmuş durumda... Bozuk musluklar var ve surekli su akıyor. Bahce cop dolu. Pecete, kutu, şişe, yemek... Gorevli kişiler aşırı tuhaf davranıyor. Yangın alarmı rastgele calıp duruyor. Gorunuşe gore de kimse bunu takmıyor. Bir gun gercekten acil bir durum olursa ne olacak, kim bilir... Tekrar tekrar soylemek istemiyorum ama her yer cop dolu.
Peki buranın iyi yanı yok mu?
Var: Telefon sinyali iyi cekiyor.
Abi nasıl yaşıyorsunuz burada? İnsanın kendisine birazcık da olsa saygısı olmalı. Buranın insanlık icin yok edilmesi gerekiyor.
Hayvan bile olsanız boyle bir yerde barındırılmamanız gerekiyor. İnsanlık gorevimi yapıp bakanlığa dilekce yazdım.
Gerci, bile bile nobetci yurt olarak buranın acılması biraz ironik olacak dilekcemle ama olsun.
Aslında, buradaki hayvanlara daha cok acıdığımı soyleyebilirim. Sonucta bu pisliği yapıp temizlemeyenler insanlar. Hayvanlar bile kendini temizliyor...
Bu yazı buradan haberi olmayıp burada kalmayı duşunenler icin yazılmıştır. Burada kalıp da ses etmeyen biri, ya insan değildir ya da coktan enfeksiyon kapıp olmuştur.
Ben staj icin 20 gun kadar kalacaktım. Odayı temizledim, geriye kalan şeylerle de idare etmeye calışıyorum. Fırsat buldukca da başka yerlerde kalmaya calışıyorum.
İnceleme Kadırga KYK Yurdu - İstanbul
İncelemeler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- İnceleme Kadırga KYK Yurdu - İstanbul