
1 Su bardağı boğurtlen
4 Corba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Uzerini suslemek icin : Krema
Boğurtlenlerin uzerine 2 corba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin.
Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Armutlardan birini ince ince dilimleyin.
Uzerine kalan 2 corba kaşığı tozşekeri serpin.
Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Meyveleri soğumaları icin bir kenara alın.
Dondurmayla krem şantiyi karıştırın.
Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın.
Krem şantili dondurmanın uzeine şekerle pişirdiğiniz boğurtlenleri ve armutları pay edin.
Kalan dondurmayı da bardaklar aradında boluşturun.
Dondurmaların uzerine kalan 1 adet armut dilimleri, doğurtlen, nar taneleri ve krema ile susleyip, servis yapın