145.96EGP 50% OFF|بلوتوث متوافق SP616E جهاز تحكم في الموسيقى أمبيبوكس مراقب USB الكمبيوتر إضاءة خلفية للتلفاز الكمبيوتر ل تيار مستمر 5 فولت WS2812B شرائط ليد أضواء|تحكم RGB| - AliExpress Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Cihazı kupon ile 120 liraya almıştım. Eğer kuponunuz yoksa o kadar para verilecek bir şey olduğunu da sanmıyorum. Zira ulkemizde 350 liradan başlıyor fiyatlar.

Cihazın kurulumu ve kullanımı oldukca basit. Kurulumunu yapacağınız yazılımlar ve kurulumda izleyeceğiniz adımlar urun sayfasında belirtilmiş olup ayrıca paket icinden cıkan kullanma kılavuzunda da aynı adımlar bulunmakta. Alttaki videodan da izleyerek yapabilirsiniz.
Cihaz icin 5V adaptore ihtiyacınız var. Ben 5V 2A adaptor kullanıyorum. Yazılımda 3 veya 4 kenar seceneklerine gore belirlediğiniz şeritinizi monitor ebatlarından birkac cm kısa keserek hazırlıyorsunuz. Takacağınız koşe aparatı da bir miktar uzunluk kattığı icin şeriti ona gore ayarlamanız lazım. Kesilen şeritin karşılıklı kenar LED sayıları eşit olmalı bunu unutmayın. Yazılımda toplam LED sayısını yatay ve dikey olarak orantılı şekilde dağıtıyor.

0.19EGP 99% OFF|موصل WS2812b WS2813 WS2815 SK6812 WS2811 5050 RGB Led قطاع 10 مللي متر 2 3 4 5Pin X T L شكل الزاوية كليب محطة لحام مجانية|موصلات| - AliExpress Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Cihazın 3 farklı kontrolu mevcut;
Bilgisayar ile kontrol Yazılım uzerinden screen capture, static background, dynamic background, color music ve plugins secenekleriyle değişik aydınlatma animasyonları elde ediyoruz. Screen capture ile ekranla senkronize olarak renk değişiyor, static background ile sabit tek renk değişiyor, dynamic background ile sıralı tek renk değişiyor, color music ile sistemdeki mevcut sese gore yanıp sonmeler yapıyor, plugins seceneğinin ne olduğunu anlamadım maalesef.
Telefon ile kontrol Cihaz uzerindeki QR kod ile telefonumuza yuklediğimiz uygulama bize telefonu kumanda olarak kullanabilme olanağı sunuyor.

Cihaz tuşlarıyla kontrol Cihaz uzerindeki tuşlardan ortadaki guc tuşu acma-kapama icin, M tuşu ile animasyonlar arası geciş sağlıyor, S tuşu da animasyonun hızını ayarlıyor.
Kullanım acısından hoşuma gitti. Kurulumu biraz zor gibi gorunse de kurcalayınca cozmesi zaman almıyor. Monitorumun ayağından dolayı arka tarafta 20 cm civarı boşluk kaldığı icin ışıklar tam yayılma yapamıyor. Yani mumkun olduğunca arkaya yakın durmalı.