
1 corba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet dolmalık biber
1 adet kırmızıbiber
1 su bardağı pirinc
2 adet domates
1,5 su bardağı su
Tuz
Zeytinyağını tencerede kızdırın. Kucuk kucuk doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Dolmalık biberleri ve kırmızıbiberin cekirdek yataklarını cıkarın. Biberleri de kucuk doğrayıp, tencereye ekleyin. Yıkayıp, sıcak suda bir sure beklettiğiniz pirinci suzerek tencereye aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup, kup şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Pilavın suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin. Pilav suyunu tam cekmeden tencereyi ocaktan alın. Hafif lapa olarak servis yapın.