
100-200 gr kadar dana kusabasi ya da kuzu kusbasi
2 su bardagi bulgur
1 adet orta boy havuc
2 adet domates
1 adet orta boy sogan
1-2 adet yesil biber (ben 1 tane carliston biber kullandim)
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi siviyag
tuz, karabiber, nane
Kusbasi etlerinizi siviyagda cevirin. Yemeklik dogradiginiz soganlari ve halka halka dogradiginiz havuclari ekleyin. Dogradiginiz biberi ekleyin. (Ben etleri ve sebzeleri cok ufak dogruyorum, Ege yiyebilsin diye) Birkac dakika cevirin.
- Ezilmis sarimsaklari ve kabuklari soyulmus ve kubik dogradiginiz domatesleride ekleyin. Domatesler suyunu cekene kadar kavurun.
- Ayiklayip yikadiginiz bulgurlari ekleyin. Tuz ve biberini serpin. Arzunuza gore baharat ekleyebilirsiniz. Uzerini bir parmak gececek kadar ilik su ekleyin. Kaynayinca altini kisip, bulgur suyunu cekene kadar pisirin.
Afiyet Olsun..